Avatar

Vad du en Hippie då?

av Håkan, Göteborg, söndag, maj 09, 2021, 21:45 (1055 dagar sedan) @ Seawolf

Detta tillägnas gamla klottersjömän som under Hippietiden återbesökte San Fransisco.....
(Axel Öhman)

Ingen kan tappa kjolen så elegant som Lill Lindfors, Seawolf, och då vi kom in på musikaliska associationer kollade jag än en gång på ett band som jag av någon orsak förknippar både med hippies och San Fransisco.

Förmodligen utan grund då de är allt annat än hippies och den enda kopplingen till San Fransisco möjligen är ett antal youtubeklipp från ett ganska så stökigt framträdande på någons husbåt - men varhelst jag ser och hör dem är de en del av min låda med minnen från den tiden.

Doctor Hook alltså, inga länkar för det behövs inte, och en annan orsak att jag kom att tänka på dem är herrtidningen Playboy där de var intervjuade i en lång artikel av en av tidningens mer eller mindre fasta frilansare någon gång på åttiotalet, eller kanske lite tidigare.

Fantastiska framträdanden, det är ingen vild gissning att de ofta var packade, men musik och show på rustik amerikansk arbetarbarnivå där publiken är lika packad - och inte så sällan beredda att börja slåss.

En minnesvärd sjöresa jag gjort var längs östkusten i USA med fyra montörer från en amerikansk entreprenörsfirma. En internramp hade havererat några veckor tidigare i en italiensk hamn och nu skulle röjningen börja, och de fyra såg ut som de i Doctor Hook, men lite mindre scenmässiga och jag skulle inte ha velat träffa dem i packat tillstånd på en bar.

Vi fick jobbet gjort under en veckas tid, och då allt var färdigt var det fortfarande ett dygn eller så till nästa hamn där vi skulle lämna. En del av den tiden spelade de poker och jag deltog en hel del och vann rätt mycket dollar från dem, de var ju mer robusta än analytiska om man säger så.

Vad man kan luska fram ur minnet...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum