Avatar

Liten vadslagning

av Seawolf @, måndag, juni 21, 2021, 07:36 (1011 dagar sedan) @ Håkan


Få se när nästa period med mängder av outhyrda lägenheter kommer...

Håkan

Det föreligger redan, fast inte i de större tätorterna. Lösningen på problemet har varit och är att de perifera småkommunernas hyreshus dels har rivit i mängder, dels att import av bidragsförsörjda invandrare placeras i dem, till att börja med via statsstöd några år. Men sen vill inte invandraren vara förpassad till byhålan mitt i ingenstans utan flyttar till tätorten och bor i släktingars lägenheter.

Nånstans i det hela finns ett systemfel som gör att nya arbetsplatser mest finns i de större tätorterna, i kombination med ett politiskt tryck att båda parterna i familjen skall jobba, och då måste jobb finnas för båda. Myndigheternas svar på denna överbelastning på infrastrukturen som blir följden är att straffa folk där med trängselskatter. Men de som drabbas av trängseln, folket, kan inte välja bort trängseln som ju uppstår av andra mekanismer än folkets val.

Förhoppningsvis kan pandemin ha öppnat insikten att jobb på distans från bostaden kan fungera tillräckligt bra för att inte upphöra efteråt, och detta kan i så fall rädda småorterna, åtminstone i mellansverige.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum