Avatar

Hammar Al Said

av Seawolf @, måndag, juni 21, 2021, 15:19 (1040 dagar sedan) @ S-B A-son

Året var 1983. Vi hade till konsultföretaget just anställt en ingenjör med PLC-programmeringskunskap. Han hade tidigare jobbat på ett företag som byggde och exporterade vissa typer av livsmedelsfabriker.
Vi assignade honom för ett jobb på ett av Sveriges kärnkraftsverk. Men som avslutning på sin övergång bad hans förre arbetsgivare att han skulle lånas tillbaka för lite småfix i en fabrik som byggdes i arabvärlden. Han åkte och gjorde fixen på nån vecka. Men sen kunde han inte åka hem, för araberna tog hans pass och höll honom som gisslan mot den svenske leverantören, trots att han ju inte var anställd där.
Han blev kvar i arabvärlden i två månader, alltmedan vi fick problem med kärnkraftsåtagandet.

Läxan jag och andra lärde oss var det är en avgrund mellan acceptabelt beteende inom arabvärlden och den som industriländerna tillämpar.

Inget i de senare decenniernas skeenden inom och utom Sverige har givit mig någon som helst anledning att omvärdera erfarenheten ovan.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum