Avatar

Sämre och sämre och ännu sämre

av Håkan, Göteborg, tisdag, augusti 31, 2021, 16:19 (941 dagar sedan) @ S-B A-son

Alltså bakstötting. Det var ett nytt ord. Jag känner till både originalet stötting eller stytting som man sa på vår dialekt, och sparkstötting. Men vad är en bakstötting egentligen, alltså inte dess invektiva form du grep till här ovan.

Pinja


För mig och den dialekt jag växte upp med betyder bakstötting (uttalas backstötting) en person som är tjurig och mot allt som är nytt. En bakåtsträvare. Ingen positiv benämning alltså.

Mvh Sven-Barry

Bakåtsträvare enligt ditt inledande inlägg, Sven-Barry, är alltså de som ser utvecklingen i Sverige med oro.

Ditt val av debattörer som exempel på bakstöttingar tyder på att det är deras oro över migrationen och dess många konsekvenser i Sverige du ser som bakåtsträvande.

Bra att nu fått veta att du själv ser migrationen och dess många konsekvenser som i stället något att se positivt på, som en framstötting.

Och som vanligt kommenterar du inte den artikel jag länkade till, vilket du kunde ha gjort liksom morpheus gjorde, även om du inte hann läsa innan den sattes bakom betalvägg.

Seriösa utbyten av tankar är inte så kul ju.

Jag klippte ut en insändare i dagens Göteborgs-Posten som handlar om det jag såg i min länkade artikel, den tvivelaktiga trovärdigheten hos en del flyktingar:

[image]

Vart tar det vägen med Sverige...?

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum