Avatar

Det här med statistik...

av Seawolf @, lördag, september 04, 2021, 18:49 (957 dagar sedan) @ Håkan

Den enda sanna siffra som kan användas vad gäller arbetslöshet, och som bypassar all bullshit, är att ange hur stor andel av befolkningen som lever på bidrag, helt eller delvis, skit samma orsaken.
Men denna siffra tar ingen fram, och alldeles särskilt inte i Sverige.


Alldeles riktigt, Seawolf, och det är faktiskt bara att närma sig frågan från det andra hållet som jag nämnde - att ange hur många som inte är helt eller delvis beroende av bidrag.

Håkan
skrytgubbe som aldrig varit beroende


Absolut. Man kommer förstås in på en del olikheter mellan olika länder. I ett land som knappt har några bidrag alls, finns det trots allt massor av kvinnor som varken uppbär lön eller har egna företag.
I din räknemetod ingår de inte i den självförsörjande delen.
I min metod ingår de inte i den bidragstagande delen.


Så är det, Seawolf och alla, det går inte att rakt av jämföra olika länder eftersom alla har olika historiska och kulturella bakgrunder.

Men som vi två verkar se det är en grundläggande premiss för ett väl fungerande land att nästan alla är självförsörjande.

Precis alla kan aldrig vara det, det finns sjukdomar och olycksfall och individuella livsöden som spelar in, men så länge sådana faktorer är marginella till sin omfattning absorberas de i ett fungerande samhälle.

Så har det varit under de första årtiondena av folkhemsbygget men jag gissar att i dagens Sverige färre än hälften av de som borde vara självförsörjande är det.

Fler än hälften har bidrag via skattemedel i någon omfattning, från litegrann till helt och hållet bidragsberoende.

Detta är en killgissning, vilket på upa är ofarligt då det var länge sedan det fanns en uparinna bland oss, men jag är säker på detta.

Mothugg av andra killar kanske kommer förstås.

Håkan

Inkluderar man i de bidragsförsörjda alla de som har anställning i de myriader av organisationer, organ, föreningar, universitetslinjer, kulturrelaterade hyxter och offentliga verksamheter vars verksamhet väldigt få i befolkningen varken har frågat efter eller har nytta av (och dessvärre inte har någon klar bild av att de finns och suger skattepengar) så är resultatet förfärande....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum