Avatar

Om humanism och konservatism

av Håkan, Göteborg, torsdag, november 18, 2021, 16:51 (889 dagar sedan) @ Pinja

Han verkar inte riktigt gilla Henrik Jönsson heller, vilket tilltalar mig. För om man är så styv i korken som Jönsson har man troligen fel, eller inte helt rätt i alla fall. Här är ett annat exempel på det långa perspektivet. Mycket intressant tycker jag, utan att för den delen knäböja och svälja allt han säger.

https://www.youtube.com/watch?v=7BIzfVlnSb8

Pinja

Det han tar upp i denna video är att ingen väljer när och var man föds eller av vilka föräldrar, vilket begränsar möjligheten till individuella val framöver i livet, Pinja, och detta är för mig mest en bekräftelse på att inga filosofier eller ideologier har en entydig verklighetsbeskrivning.

Libertariansk filosofi bygger på tanken att alla människor både vill och kan fatta egna beslut (vilket är exakt vad demokrati bygger på) men som vi vet är det i verkligheten bara en del av alla som både kan och vill.

Jag gillar Henrik Jönsson just för att han sticker ut hakan i sina lördagsvideor och också i sina samtalsprogram, i de senare dock mycket mer resonerande som sig bör just i samtal med andra.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum