Avatar

Istället för båt eller vadå?

av Pinja @, Västerås, fredag, december 03, 2021, 10:52 (164 dagar sedan) @ Seawolf
Ändrad av Pinja, fredag, december 03, 2021, 11:03

Var och en med sitt, men jag kan faktiskt också rekommendera mitt senaste bilköp.
För tre år sedan insåg jag att min trojänare SAAB 9000 turbo hade gjort sitt. Jag hade planer på att köpa en ny bil, men marknaden såg redan då så oviss ut att jag inte kunde bestämma mig för vad som var vettigast inför framtiden. Jag började därför titta på något billigt att ha under mellantiden tills jag kunnat bestämma mig.

Det slutade med att jag köpte en 2012 Opel Astra turbo kombi för 85000kr. Och jag måste säga att jag har blivit överraskande nöjd. Bilen är tysk, vilket märks på att den känns robust och väl ihopskruvad. På landsväg går den överraskade snålt, på längre resor kommer jag under 0,6 l/mil. En stor fördel är de enormt bekväma sätena. Min sambo som kör Mercedes lovprisar dem varje gång hon kör bilen. Men passopp, en del bilar har en enklare typ av säten som inte alls är lika bekväma. En nackdel, nästan den enda, tycker är att motorn inte har någon vidare "laufkultur", i alla fall inte när man pressar den lite. Det har nog att göra med att den är ganska långslagig för att vara så bränsleeffektiv som möjligt, gungor och karuseller alltså.
En annan nackdel som mera har med årsmodellen att göra är att den saknar en del moderniteter som handsfree och navigator. Av den anledningen har jag faktiskt tänkt uppgradera den till en av 2019 års modell.

Jag sökte lite på Blocket efter en liknade bil som min, men utbudet är magert. Denna är utan turbo, och går därför säkert ännu lite snålare

https://www.blocket.se/annons/ostergotland/opel_astra_sports_tourer_1_6_euro_6_115hk/98...

För min egen del skulle jag kunna tänka mig att uppgradera till något i denna stil. Jag gillar biltypen liten kombi. Praktisk i stan, ändå gott om utrymme, ligger bra på vägen och är ingen gungig SUV.

https://www.blocket.se/annons/halland/opel_astra_st_gsline_145cvt_la/96443983

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum