Avatar

MEM

av Seawolf @, lördag, december 04, 2021, 08:18 (163 dagar sedan) @ Pinja

Om man tänker efter är det nog utsiktslöst att drömma om någon ny kärnkraftsera i Sverige, såvida inte det nuvarande konserbativa blocket SD/M/KD vinner egen majoritet i riksdagen och behåller den under lång tid. Särskilt det senare är ju knappast troligt.

Det ser mao ytterst mörkt ut för vårt land, eftersom ju ALLT i det moderna samhället bygger på en säker och rimligt prissatt energiförörjning.

Pinja

Svensk opinion är digital, vilket visar sig gång på gång. Åsiktskorridoren tvärvänder riktning på kort varsel, varefter det nya PK är i anan riktning och ibland 180 grader.

De nya reaktortyper (4G) som är under utveckling med bl.a. sysfte att slutbränna "utbränt" kärnbränsle samt att göra dem mindre och passande för serieproduktion. När dessa blir tillgängliga kommer den stora världen utanför ankdammen Sverige att köra på med dessa. Som tur är så är det inte aktuellt ännu att de rödgröna inför en Berlinmur runt Sverige som bara har insläpp för bidragstagare men spärr för produktiva invänare att flytta ut.

Sverige skulle kunna vara aktiva i detta men våra rödgröna outbildade okunniga politiker och journalister fattar inte att utveckling är det enda som kan rädda miljön och lenadsvillkoren för en överstor världsbefolkning. De inbillar sig att räddningen skall ske via avveckling av allt sådant som möjliggör att världsbefolkningen är c:a 10 miljarder.

Varför ställer ingen dem mot väggen ooch kräver svar på hur de tror att befolkningen skall minska till några miljarder i stället, redan nu inser de ju att mänskligheten gör av med minst dubbbelt så mycket resurser som finns långsiktigt? Svält? Inbördeskrig? Storskaliga krig?

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum