Avatar

Blir det krig i Ukraina tror ni?

av Seawolf @, onsdag, februari 02, 2022, 19:46 (811 dagar sedan) @ Pinja

Jag har läst artiklarna nu, även den från YLE. Ingen av dom ger mig egentligen någon riktigt övertygande förklaring. Spekulationerna om Gotland anser jag vara överdrivna. Både Sverige och Finland har historiskt satt sig i respekt hos Ryssland, och jag tror inte man kommer att bråka med oss.

Annat är det med det forna östblocket, och bland dem är Ukrainas och Belarus "självständighet" svårast att smälta för Ryssland. Jag håller med om att R nog kommer att kämpa hårt för att "behålla" dem i sin "sfär". Problemet är bara att sfärer av den sort som R vill hålla sig med är högst anakronistiska i vår tid. Västvärlden har sedan länge upphört med den typ av maktpolitiskt spel som Europas furstar och kungar ägnade sig åt i århundraden, men som R, sin vana trogen som eftersläntrare, fortfarande ägnar sig åt. Min fråga överst i tråden får heller inget riktigt bra svar: Varför just nu? Möjligen räknar Ryssland ändå kanske med att USA just nu inte är redo för något nytt krig?

Pinja

Tidpunkten är en logisk följd av Sveriges och Tysklands nedläggning av sin kärnkraft vilket tvingar fram ett beroende av rysk gas. Behövs inget geni för att se detta.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum