Avatar

En ny säsong nalkas

av morpheus, måndag, februari 14, 2022, 10:43 (801 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av morpheus, måndag, februari 14, 2022, 13:17

För den som mot all förmodan har båtintresset kvar?


Jag upptäckte att jag mot morpheus förmodan har både båtintresset kvar och en båtrelaterad fråga att hantera framemot våren, nämligen hur man bäst fräschar upp de dynor som i år av olika orsaker blev kvar i båten.

Sedan jag köpte båten för snart sexton år sedan har ryggdynorna i salongen blivit kvar över vintern då de är lite meckiga att ta loss och få ut, och det har aldrig märkts något av mögel på dem.

När jag häromdagen var inne i båten och kollade runt såg jag dock att en av de många sittdynorna hade tydliga spår av fukt och begynnande mögel på ett litet område.

Vad säger planket, hur på bästa sätt gå över dynorna så att de blir fina igen?

Håkan

Om du mot all förmodan har tillgång till en ångtvätt och kanske lite ättikssprit (ej att förväxla med alkoholhaltiga drycker) så är det kanske värt ett försök att med ättikan döda mögelsporerna och med het ånga göra processen kort. Sedan att med hjälp av en våtsug få dynorna så torra det går. Har man sedan mot all förmodan tillgång till en elektrisk avfuktare så finns det kanske en chans att de kan återfå sin forna glans igen.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum