Avatar

Bränslepriserna

av morpheus, söndag, februari 27, 2022, 20:23 (782 dagar sedan) @ S-B A-son

Stiger fort nu. I Polen har redan 150 Circle K stationer gått tomma på bränsle på bara 2 dagar. Ett flertal av våra polsktalande förare har fått frågan om de kan tänka sig att jobba i Polen ett par veckor för att försöka reda ut situationen och fylla på igen.
Vi ser även här hemma att volymerna på stationerna sjunker fortare än vi hinner leverera just nu. Ska ni tanka era bilar så gör det fort innan vi sitter i samma situation.


Jag tankade fullt häromdagen. Dieselpris vid pumpen 15 kr litern. I Spanien.
Bränsleförbrukning strax under halvlitern per mil. Citroën C3 68hp årsmodell 2007. En miljöbil på riktigt.

Mvh Sven-Barry


Har du lyckats få med dig alla dina elektriska verktyg och lådor med braåha ner till Spanien?
Eller har du kämpat dig till att övervinna meckar-klådan? För hur sjutton kan man trivas med att bara sitta i solen och frossa på Tapas nedspolat med vin?

Annars är väl Spanien bra, tillräckligt långt från de vansinniga ryssarna ledda av galningen Putin. Han hotar t.o.m. med atombombning, utan att inse att släpper han en enda sådan så kommer halva världen att sluta bränna kolväte, och andra halvan kan återgå till ett miljöriktigt leverne på stenåldersnivå.
Så mao. kan Putin bli den som räddade världen från CO2-fasorna, till rödgröna fanatikers stora lycka.

Men jag själv är för gammal för att flytta till Iberiska halvön, jag räknar med att dö innan allt går åt pipsvängen uppåt Europa.


Jag har tagit med mig valda delar av lite uttjänta verktyg och byggt upp nytt där jag tycker det behövts. Fattas det nån udda skruv eller knepig bricka finns massor av s.k. kinabutiker som har precis sånt som finns på Jula och Rusta och i viss mån Clas Ohlson till en bråkdel av det svenska priset.

Några exempel från det spanska livet:

Idag lagade jag grinden ut på gatan som aldrig varit bra. Man behöver göra sånt för sin själsliga tillfredsställelse.

I förra veckan hade någon snott luckan av lättmetall bakom vilken döljer sig de fyra vattenmätarna och avstängningskranarna till vår trappuppgång. Varit runt på vattenverket, byggarna och till sist vår communidad. Allt landar i att trappuppgångens invånare får stå för luckan själv. Hittade en firma som arbetar med aluminium och i morgon kommer de att ge en offert på jobbet att tillverka en ny. Leveranstid 14 dagar efter order. Jag är faktiskt lite impad av de spanska hantverkarna. Kommer när de sagt att de ska komma och gör för det mesta ett bra jobb.

Det finns alltid grejer att göra och ligga vid stranden är för kallt denna årstid och när det blir varmare är jag inte intresserad.

Mvh Sven-Barry

Men det förstår du väl att det är hantverkarfirman själva som har snott luckan för att bli anlitade att tillverka en ny till en saftig kostnad för er communidad.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum