Avatar

Min egen reflektion

av Seawolf @, torsdag, april 14, 2022, 08:42 (36 dagar sedan) @ Pinja

Hmm. Nu när det skett som har skett i Ukraina är jag inte mot att Finland & Sverige går med i NATO. Men jag medger att jag störs av att alla drar så raka paralleller mellan oss och Ukraina. Vår historiska relation till Ryssland är ändå en helt annan. Putin ser inte oss som ”samma folk” i sina drömmar. För Finlands del har närheten till Ryssland tidvis också varit en komparativ fördel. Man har inte så många, så de man har borde man egentligen vårda lite bättre. Hmm.

Pinja

Fel!

I den ryska ideologimaskinen som framhäver den Rysk-Slaviska folkgruppens överlägsenhet vad gäller vetenskap, litteratur, utbildning och konst ingår att detta folkslag har rätten att lägga under sig åtminstone den forna Sovjetiska statens områden, inklusive de under det Tsarryska väldet, och Putin har förläst sig på denna lära. Allra mest de baltiska staterna dit Sovjet skickade massor av ryssar, och vilkas existens och påstådda diskriminering Putin skyller på för att återta dem. Där handlar det inte om "samma folk", lika lite som Tjetjenien m.fl. utan är bara expansionsideal. Finland, som ju under hundra år tillhörde Ryssland, är också inom det storryska imperiets område. Plocka bort dina skygglappar!

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum