Avatar

Borgerliga partiledare

av Seawolf @, fredag, april 22, 2022, 12:21 (28 dagar sedan) @ Pinja

skriver om upploppen på DN Debatt. Jag skrev så här, fritt ur hjärtat, i kommentarsfältet:

"Vi kommer att få leva med detta i generationer om inte för all framtid. Mellanöstern har inte klarat övergången till ett modernt samhälle på sin hemmaplan, och man klarar det inte här hos oss heller. Den enda metod man kan tänka sig för komma till rätta med eländet är ren terror tillbaka, vilket ju inte är förenligt med demokrati och mänskliga rättigheter, och därför otänkbart.

Det är alltså kört. Och ingen regering, nu eller i det förgångna, kommer undan ansvaret."

Pinja

Det kanske kan finnas ett litet ljus i tunneln. Partiet Nyans kan attrahera tillräckligt mycket muslimska väljare för att koma in i riksdagen. Nyans partiprogram innehåller mängder med totalt demokratifrämmande punkter, och de påhopp om antidemokrati som SD beskylls för kommer behöva vara som en fis i rymden i jämförelse.
Detta ställer då de rödgröna i Sverige inför ett väldigt problem. Skulle de samverka med Nyans så tappar de mycket röster, då de legitimerar dem, vilket SD vinner på. Skulle de motverka Nyans så skulle de tappa massor av de som står och väger mellan Nyans och rödgrönt, samtidigt som detta legitimerar typ SD-politik, och främjar SD det också.
På det sättet kan man antaga att SD blir den stora vinnare av ett ökande Nyans.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum