Avatar

Borgerliga partiledare

av Håkan, Göteborg, fredag, april 22, 2022, 12:58 (28 dagar sedan) @ Pinja

skriver om upploppen på DN Debatt. Jag skrev så här, fritt ur hjärtat, i kommentarsfältet:

"Vi kommer att få leva med detta i generationer om inte för all framtid. Mellanöstern har inte klarat övergången till ett modernt samhälle på sin hemmaplan, och man klarar det inte här hos oss heller. Den enda metod man kan tänka sig för komma till rätta med eländet är ren terror tillbaka, vilket ju inte är förenligt med demokrati och mänskliga rättigheter, och därför otänkbart.

Det är alltså kört. Och ingen regering, nu eller i det förgångna, kommer undan ansvaret."

Pinja

Jag har läst debattartikeln i DN och jag följer det som händer med stort intresse, Pinja, och det kan som jag ser det nu gå åt två olika håll.

Det kan bli så att det hela lägger sig efterhand, och att det från regeringens sida allt mer avdramatiseras och utmålas som något annat än religiöst baserade upplopp.

Men det kan i stället bli så att det eskalerar allt mer med nya upplopp, så att regeringen till slut inte har något annat val än att i stor skala sätta in polis med vapen mot mobben.

Det första alternativet innebär dock bara att vänta på nästa upplopp utan att göra någonting, men det enda regeringen sysslar med är just att försöka vinna tid och hoppas på att vara kvar i regeringsställning efter valet i höst.

Tyvärr duckar de som skrivit debattartikeln också för det faktum att det är koranen det handlar om, nu under påsken liksom vid alla tidigare små och stora bråk, och att det är den religiösa extremismen som är det stora hotet.
Inte bara i Sverige utan i hela Europa.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum