Avatar

Borgerliga partiledare

av Håkan, Göteborg, fredag, april 22, 2022, 16:16 (408 dagar sedan) @ Seawolf

skriver om upploppen på DN Debatt. Jag skrev så här, fritt ur hjärtat, i kommentarsfältet:

"Vi kommer att få leva med detta i generationer om inte för all framtid. Mellanöstern har inte klarat övergången till ett modernt samhälle på sin hemmaplan, och man klarar det inte här hos oss heller. Den enda metod man kan tänka sig för komma till rätta med eländet är ren terror tillbaka, vilket ju inte är förenligt med demokrati och mänskliga rättigheter, och därför otänkbart.

Det är alltså kört. Och ingen regering, nu eller i det förgångna, kommer undan ansvaret."

Pinja


Det kanske kan finnas ett litet ljus i tunneln. Partiet Nyans kan attrahera tillräckligt mycket muslimska väljare för att koma in i riksdagen. Nyans partiprogram innehåller mängder med totalt demokratifrämmande punkter, och de påhopp om antidemokrati som SD beskylls för kommer behöva vara som en fis i rymden i jämförelse.
Detta ställer då de rödgröna i Sverige inför ett väldigt problem. Skulle de samverka med Nyans så tappar de mycket röster, då de legitimerar dem, vilket SD vinner på. Skulle de motverka Nyans så skulle de tappa massor av de som står och väger mellan Nyans och rödgrönt, samtidigt som detta legitimerar typ SD-politik, och främjar SD det också.
På det sättet kan man antaga att SD blir den stora vinnare av ett ökande Nyans.

Jag råkade hitta en länk till den här halvtimmesintervjun med Ebba Busch, och det vart nästan så jag ville rösta på henne redan nu...en så rakt på sak politiker är sällsynt.

Vi får se hur allt utvecklar sig tills det är dags, men det både Pinja och jag varit inne på uttrycker hon tydligt - polisen borde ha gått hårt fram och till och med skjutit skarpt.

Hon gör en bra jämförelse med hur polisen agerar vid fotbollsmatcher där huliganer samlas - buntar ihop dem och kör dem långt bort och släpper av dem, varefter de får klara sig därifrån själva. Varför inte detsamma här frågar Ebba.

I det samtal med Ekots inrikespolitiska kommentator som följer på intervjun säger denne kommentator plötsligt något karakteristiskt, om detta att skjuta skarpt, han säger att det handlar om många barn och unga som då skulle ha beskjutits. En intressant vinkling, avsedd att göra Ebba osympatisk i lyssnarnas öron, då barn och ungdomar annars aldrig framhävs som deltagande i upploppen.

https://sverigesradio.se/avsnitt/ebba-busch-kd-varfor-skot-inte-polisen-skarpt

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum