Avatar

En aspekt av personval...

av Seawolf @, fredag, maj 27, 2022, 06:25 (694 dagar sedan) @ Håkan

...redan nu och än mer i framtiden, med allt fler väljare som är under grupptryck, eller hur Seawolf?

https://www.youtube.com/watch?v=7olbYu4MkhM&ab_channel=Riks

Samtalet är en partsinlaga från SD, naturligtvis, men som alltid är det viktigaste inte vem som säger utan vad som sägs.

De så kallade etablerade media är väldigt lågmälda om mycket av det som sker i Sverige.

Håkan


Så personvalspengen börjar trilla in, Håkan? I så fall, sent skall syndarn vakna.


Kryptiskt, Seawolf, och jag anar att orsaken är att du själv blev lite fundersam kring det som det samtalas om, klanbaserat eller imamstyrt personröstande.

Eller hur ska jag annars tolka ditt inlägg, jag är precis som du för personval som idé och det enda vi har dividerat om är om den engelska eller franska versionen är bäst.

Håkan

Ditt argument mot personval har varit av den Närkingska typen:
"- Dä går allri, å inte sen heller....."

Det nuvarande svenska missfostret, att kunna kryssa FÖR kandidater bland många, är ju exakt det som medför att klaner och andra sär-grupper kan fösa in sina kandidater i riksdag mm.
Det tidigare svenska missfostret var mindre farligt, då kryssade man BORT oönskade kandidater, innebärande att kandidater från klaner utan majoritet hade svårare att ta sig in.

Rena personval i enmans valkretsar gör det mycket svårt för särgruppers kandidater att komma in i riksdagen, och varenda vald politiker känner ständigt blåslampan i häcken av att sondera sina väljaren vilja. Varje parti känner blåslampan i häcken av att sondera viljan hos sina politiker. Alltså att "all makt utgår från folket".
Folket kommer då att i högre grad än idag att välja politiker som de uppfattar ha visdom och erfarenhet samt över tid, större integritet och förnuft. Rosenkindade vackra politikerbroilers under trettio får det avsevärt besvärligare att vinna folkets tilltro. Minoritetsgrupper av väljare får det nästan omöjligt att få in sina kandidater i t.ex. riksdagen, och då minskar vågmästarsituationerna kraftigt.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum