Avatar

Lena ger råd

av Håkan, Göteborg, söndag, maj 29, 2022, 21:47 (696 dagar sedan) @ S-B A-son

Detta är ett svar både till Pinja och Sven-Barry, den senare delvis i rollen som förmedlare av Lenas artikel, och jag häpnar över Lenas märkliga tankar.

Hur skulle ett tillbakadragande av den svenska ansökan visa att Sverige inte böjer sig för Turkiets/Erdogans krav? Ett tillbakadragande vore ju tvärtom en bekräftelse på det.

Och tanken att det skulle få följden att Turkiet då blev betraktat som något slags svart får av övriga natoländer är utan verklighetsförankring - det är de redan och det påverkar regimens ageranden endast marginellt så länge landets geografiska placering och politiska och militära rollspel är avgörande i maktkampen mellan Ryssland och väst och mellan västvärlden och mellanöstern.

Det jag hoppas att Magadalena Andersson har egen kraft nog till att göra, och tillräckligt internt stöd i sitt delvis korrumperade parti för att göra, är att sätta hårt mot hårt och vägra att gå Erdogan till mötes.

Om då det svenska natomedlemskapet försenas eller inte blir av på grund av Erdogan, så kan det bli en början på en verklig omvärdering av Turkiets roll i världen som nation.

Rysslands roll som nation i den framtida världen är redan klar för årtionden framöver och detta oavsett om Putin försvinner, på ett eller annat sätt, redan nu.
Alla vet att han endast varit toppen på en pyramid och detsamma gäller för Turkiet.

Några tankar en söndagskväll.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum