Avatar

Svensk kultur

av Seawolf @, fredag, juni 03, 2022, 06:10 (694 dagar sedan) @ morpheus

Vända utvecklingen? Hur tänker du det skulle gå till?

Ska vi ge ett respass till alla som inte är födda här eller alla som är kriminella? Ja

För de kriminella kan ju faktiskt vara födda här och har inget annat medborgarskap. Ska vi likt Ryssland skicka dom till arbetsläger i Norrland? Ja

Eller bygga gigantiska fängelser för förvaringen. Ja, och hyr fängelseplatser i lågprisländerna

När vi inte ens har tillräckligt med medborgare som vill ta jobbet som polis, eller med för låga antagningskrav så vi får en poliskår som är analfabeter. Dubbla lönerna till poliser. (Annars: Pay peanuts - get monkeys)

Det finns mer att göra:

Bristerna i Sverige är värst inom rättsväsendet, skolan och vården samt socialförsäkringssystemet.
Inom polisen, skolan och vården är det svårt att få tillräckligt många att intressera sig för det yrkesvalet. Poitiker och tyckare excellerar i att prata om att de ska förbättra situationen, men det är nästa inga som talar om exakt vad de menar skall ändras för att åstadkomma detta. Det är hög tid att sådana ändringar kommer upp till diskussion.

Poliser har alldeles för låga löner, vilket gör att när man ökar utbildningsplatserna så fylls dessa inte av kvalificerade sökande och befogenheterna för polisväsendet är för svaga. Då sänker man kraven i stället, vilket på sikt är värre än om det finns för få poliser, och riskerna med korruption ökar betänkligt som följd. Samtidigt som misskötsel inte medför tillräckligt avskräckande straff.

Skolan har problem med att rekrytera lärare, orsaken är dels att lönerna är för låga, dels att friskolereformen mm. medfört gravt segregerade skolor. Löner och befogenheter för lärare måste upp så att män med tillräcklig storlek och pondus väljer det yrket. Statlig grundskola måste införas, och för varje uppsamlingsområdet skall två skolor finnas. I den ena får elever gå som tillsammans med föräldrarna skriver på ett avtal ur man uppför sig (INTE baserat på studieresultat, bara uppförande), och där man mister sin plats annars. I den andra skolan med mindre klasser och med manliga lärare med storlek och pondus och som vilsna barn och ungdomar kan ha som fadersgestalter får de elever gå som inte klarar eller vill gå i den andra skolan. Skolk skall bemötas med hämtning och inlåsning.

Inom den totala svensk sjukvården är enligt både äldre och nyare undersökningar bara c:a 50% av alla dess löntagare som är utförare typ sjukskötare, biträden och läkare. Denna överstora byråkratiska överbyggnad belastar utförarna och begränsar deras möjligheter att själva hitta smidiga och effektiva sätt att göra sitt jobb. Till att börja med måste landstingen skrotas totalt till förmån för en statlig organisation. Djungeln av instanser med olika benämningar skall ses över och struktureras. Patientkontakterna skall ske via dedikerade läkare, så att inte samma patient med samma krämpor mer eller mindre ständigt skall mötas av olika personer för hjälp med sina krämpor. Fördelen behöver inte ens beskrivas.

Socialförsäkringssystemet måste ändras till att bara ge stöd i form av kläder, sovplatser och måltider samt utbildning. Kontantersättningar skall endast undantagsvis förekomma. Allt mottagande av bidrags skall ske med bio-identifiering av mottagaren, även den icke-kontanta hjälpen. På detta sätt kommer incitamentet att utbilda sig och skaffa jobb att ligga hos mottagaren, inte som idag hos givaren.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum