Avatar

Är en pågående valdebatt på planket möjlig?

av Håkan, Göteborg, söndag, augusti 28, 2022, 13:54 (554 dagar sedan) @ Excel 319

Jag tyckte bara att en påminnelse om hur det sluttande planet som svensk energipolitik utgör började kunde vara på sin plats. Lutningen på planet har ökat de senaste åren, men det var trots allt inte S och MP som började med lutningen. Men gjort är gjort och då får vi ta det från nu och förhålla oss till det på det sätt som var och en tycker är bäst. Vi har ju demokrati, tror jag.

Jag tolkade också din länk utan ord så, Excel 319, och helt riktigt präglas energipolitiken sedan kärnkraftsomröstningen av en växelverkan mellan partier och regeringar.

Till ungefär 2016 då energiöverenskommelsen slöts, men därefter har det varit gisslansituationen med MP som har fått S att frångå andan i denna överenskommelse och sina egna åsikter om kärnkraften, detta då regeringsmakten varit beroende av MP.

Som en sidoanmärkning, när MP (efter påtryckningar eller möjligen helt av egen vilja) lämnade regeringen drogs nog en djup suck av lättnad inom stora delar av S, men som du säger ändrar inte det vad som redan gjorts utan nu måste dagens situation hanteras.

Och som en personlig fundering, jag bor i hyreslägenhet och min elräkning har ungefär fördubblats sedan December förra året, från drygt femhundra i månaden till det dubbla.

Framemot vintern räknar jag med ytterligare ökning som jag nog klarar, men de som bor i eget hus är nog ganska oroliga numera.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum