Avatar

Vågar man tro på...

av Seawolf @, tisdag, september 13, 2022, 15:23 (144 dagar sedan) @ Håkan

Hur det än går så kan vi vara rätt säkra på att pratet om vård, skola och omsorg nu är nedgraderat i ca 3,5 år.


Säkerligen, Excel 319, och på flera andra områden också så som det blir efter varje val - när alla måste ägna sig åt verkligheten igen hur motsägelsefullt detta än kan låta.

Verkligheten är att det inte finns tillräckligt av vare sig pengar eller resurser i form av yrkeskunniga människor för att täcka upp behoven.

Pengar skulle staten kunna låna till låg ränta då Sveriges kreditvärdighet är hög, men hur får man fram hundratusentals ytterligare människor till vård skola omsorg under en mandatperiod?

Jag tror inte heller att det dramatiska valresultatet med SD nu som näst största parti kommer att innebära något annat än att det så kallade tonläget i debatten kommer att förbli högt i fyra år...

Håkan

Vid genomgångar av sjukvårdsapparaterna i Sverige, både för 30 år sen och för några år sen, så visade det sig att bara hälften av alla anställda inom denna rubricering var utförare, dvs, Läkare, sjuksköterskor och undersköterskor. Resten var byråkrater, administratörer, planerare, politruker, och andra hinder mot att utförarna baserat på sitt djupa kunnande själva skulle se till att göra sitt jobb effektivt OCH bra. (Hört talas om Toyota, någon? Ni vet, det där företaget som bl.a. tog över några USA-bilfabriker varefter produktivitet, kvalitet, trivsel gick upp och personalomsättningen gick ner not noll. )
Vad gäller skolan vet jag inte om motsvarande undersökningar har gjorts, men lärartätheten i Sverige är större än i de flesta jämförbara västländer, samtidigt som lärarna klagar bittert över hur byråkrater överluper dem med blankettifyllnad, statistikunderlag samtidigt som deras auktoritet undermineras och flummet grasserar.
Enklaste och effektivaste lösningen där är att för grundskolan skrota alla friskolor, inrätta TVÅ skolor i varje uppsamlingsområde. En där elever och föräldrar måste skriva på ett uppförandeavtal för att få gå där, och en annan för övriga. Alltså BARA uppförande, INTE studieresultat. I den "andra" skolan skaffas lärare typ hulkens lillebröder, och klasser med få elever. Samt skolplikt. De som inte kommer själva hämtas in av hämtare med polismans befogenhet. Där kan vilsna själar som bl.a. saknar fadersgestalter finna sådana, vid sidan av krimgängledarna.

Kom inte och snacka om resursbrister! Det handlar om att se till att avskaffa alla bullshittavlönade bromsare.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum