Avatar

Nu är ...

av Seawolf @, fredag, oktober 07, 2022, 07:00 (118 dagar sedan) @ S-B A-son

... båten på land. Tidigt för att vara undertecknad. Lite pussel att få ihop avmastning och upptagning men det gick galant i år. Fantastiskt men blåsigt väder hjälpte till. Men nånstans känns det ändå som att det är dags för båtbyte inom några år. Kroppen börjar säga ifrån tycker jag och några hopp iland på en ö är det absolut inte tal om längre. Kanske dags för motorbåt?

Några tankar om detta bland er Klotterplankare?

[image]

Mvh Sven-Barry

Ett värdigt gubbalternativ är MS-20. Övernattningsbar för två personer. Dieselmotor, ett MÅSTE! Stabil för sin litenhet. Segel. STOR sittbrunn och med supstuga, gott om svängrum. Obetydligt djupgående, man kan med rimligt klart vatten använda optisk navigering till nya spännande naturhamnplatser. OK, man tuffar på i 5.5 knop i stället för de 6.5 stora båten hade, men som pensionär, VTF!

Lagen om säker ilandklivning tillämpas: Ett kommande landfäste utses för lovarts förtöjningslina. Personen i fören står med en fot på båtens för och med båda händerna har tag i pulpiten och även med lovarts landlina i lovartshanden. Andra foten sträcks framåt nedåt och när båten kommit så nära land att landklivaren lugnt och sakta kliver iland och bär av via pulpiten tills båten står still, varpå linan raskt lindas fast på landfästet. Sen sträcker akterpersonen ankarlinan etc. En finess i sammanhanget är att om något hindrar båten att komma tillräckligt nära land så kan landklivaren ångra sitt landkliv utan problem.
[image]

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum