Avatar

Djupet

av Håkan, Göteborg, lördag, oktober 15, 2022, 12:57 (110 dagar sedan) @ Pinja

Jag har dröjt med att svara på dina funderingar, Pinja, just för att det är så omfattande förändringar på gång att det tar tid att samla sina tankar.

Att det skulle bli ändrade inriktningar på många områden med en konservativt präglad regering var ju väntat, men det jag hittills funnit att läsa om det så kallade Tidöavtalet kan kanske lite skojsamt jämföras med att man som barn på Julafton fått endast hårda paket och många...

Återstår att se hur verkligheten blir under de kommande åren, och först ska ju partipiskan inom L vara sådan att ingen av de som egentligen vill trycka rött på måndag vågar göra det.

Vilket redan det är ett litet minustecken för den kommande regeringen, och det faktum att regeringsarbetet efter valet av statsminister endast i liten utsträckning är beroende av L är ett annat - att L får några ministerposter framstår tydligt som en förutsättning för att Ulf Kristersson skulle kunna bli statsminister.

Mönstret känns igen, Magdalena Andersson fick sin statsministerpost med en enda köpt röst, vilket bland annat nu hindrar vårt Natointräde...

Så ibland undrar jag litegrann om vår demokrati numera bara är reklam för produkten, inte själva produkten...

Håkan
surgubbe trots valvinsten


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum