Avatar

COP27 och vad som nu följer...

av Seawolf @, fredag, november 25, 2022, 06:46 (465 dagar sedan) @ Håkan

...är temat för den här mycket läsvärda och också oroande artikeln.

https://kvartal.se/artiklar/skuldfordelning-i-klimatets-namn/

Jag ser det här med skadestånd på samma sätt som artikelförfattaren, att det är nutida mer eller mindre odugliga nationella ledares försök att tvinga fram pengar till sina mer eller mindre odugliga regimer.

En motreaktion jag ännu inte har sett från någon på de anklagades sida gentemot de som kräver kompensation för påstådda skulder sedan mer än tvåhundra år är:

"OK, ni anser alltså att de verksamheter som genererat utsläppen inte samtidigt har åstadkommit något som har varit av värde för era nationer och folk.

Ni påstår alltså att ni hade kunnat skapa järnvägar och bilvägar, tåg och lastbilar och bussar, flygplan och maskindrivna fartyg för frakter och resor, sjukhus med avancerad teknologi, elektriska system och maskiner, radio och TV och internet osv osv - utan att generar några utsläpp.

Allt det ovanstående har skapats i västvärlden sedan början av det som kallas den industriella revolutionen, och förutom att kunna använda allt detta är en effekt i era länder att utan allt detta hade ni inte de enorma folkmängder ni nu har, och de som fötts hade hela sina korta liv förblivit bönder."

Eller något sådant men säkert mer välformulerat än mina snabbt skrivna rader.

Vad säger andra upare?

Håkan

Äntligen ett uttalande baserat på historiska hårda fakta som motvikt mot alla skuld- och utsugningsfloskler som är gängse.
Ska man vara supercynisk, så är det västvärldens fel att U-ländernas nuvarande problem att ha fått jättebefolkningar som de inte kan försörja aldrig skulle uppstått utan västvärldens utvecklingar, då skulle deras befolkningsantal via sjukdomar och svält hållits ner långt tidigare, och världens CO2-utsläpp och annan miljöförstöring varit mindre.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum