Avatar

Två timmar och fyrtiofem minuter

av Håkan, Göteborg, måndag, januari 02, 2023, 16:23 (427 dagar sedan) @ Seawolf

Det räcker att konstatera att en bok och författare som tillåtits att prisbelönas i Moskva av Putins superrepressiva regim automatiskt blir diskvalificerade för att tas på allvar.

" His latest book is The Great Delusion: Liberal Ideals and International Realities (2018), which won the 2019 Best Book of the Year Award from the Valdai Discussion Conference, Moscow"


Det är alltså inte vad som sägs utan vem som säger det...

Håkan


Så skulle man kunna tolka det.
Men det handlar om just VAD som sägs - om Putin accepterar detta "VAD" så får det framföras utan att framställare hoppar ut från ett fönster på översta våningen eller liknande. Annars....
Nu har dessutom Putin beslutat om 92 nya lagar som skall stävja varje form av VAD som ifrågasätter det allra minsta av Putins regim, dess göranden och låtanden.

Jag tror inte Putin valde prismottagaren eller ens godkände priset, Seawolf, min gissning är att han möjligen var informerad, möjligen.
Titeln på boken tyder på en allmän kritik av politiken i väst, med liberala värderingar till grund, jämfört med hur världen verkligen ser ut.
Det är möjligt att boken innehåller positiva omdömen om Rysslands politik, och det sätt han inledde den debatt jag länkade till fick mig att tro att han representerade Ryssland gentemot Carl Bildt - men i den följande debatten blev rollerna tydligare.

Notera också hur jag själv skrev i mitt inledande inlägg, att han fick bronsmedaljen (av tre möjliga) och att jag hade en del reservationer mot hans ställningstagande.

Men, västsidan är inte alldeles utan delaktighet i dagens situation, även om kriget är 100% Putins/ryska regimens ansvar.

Bland det som sägs är att högt uppsatta ansvariga en gång i samband med frågan om kärnvapnen i Ukraina faktiskt utlovat att Nato inte skulle komma en endaste tum närmare Ryssland.
Detta har man från väst försökt att få till något informellt och inte bindande som sagts vid sidan om förhandlingarna, men det motsägs av det som framförs i den länkade debatten.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum