Avatar

Nästa minister som sitter löst...?

av Håkan, Göteborg, tisdag, januari 24, 2023, 17:43 (405 dagar sedan) @ S-B A-son


håller i huvudsak med dig. Kristersson och hans regering har skött detta extremt dåligt.
De borde bara ha sagt följande: "I Sverige har vi yttrandefrihet", inget mer och inte adresserat specifikt till Erdogan.
Kristersson verkar tro att om man lutar huvudet och ler förbindligt åt Turkiets dikator så bifaller Turkiet vår ansökan.
Vi kan ge hur många eftergifter som helst, men de kommer aldrig att vara tillräckligt för Erdogan. En helt annan sak handlar om att det ändå inte har varit fel att strama upp hanteringen av terrororganisationer som PKK. Där får vi väl tacka Recip, även om det smärtar att någon turk ska tala om för oss vad vi ska göra.

Vår ansökan handlar mer om vilka tumskruvar USA använder i sin dialog mot Erdogan, nästan inget annat.

Dessutom, Kristersson saknar helt pondus.

Mvh Sven-Barry

Jag tror det är många som i huvudsak ser det nu pågående som vi, Sven-Barry, och för att använda en gammal upa-gimmick verkar det som att också de på Göteborgs-Posten kollar på upa...

https://www.gp.se/nyheter/d%C3%A4rf%C3%B6r-blev-allt-bara-v%C3%A4rre-efter-dockproteste...

Min syn på natomedlemskap har under åren vajat fram och tillbaka men blivit till ett stöd för detta under de senaste åren - men det innebär inte att Sverige som nation ska låta en diktator med en tydlig egen personlig agenda få hålla på hur mycket som helst.

Önskar att vår statsminister säger ifrån att den svenska regeringen inte tillåter den turkiska att använda sig av vad enskilda människor gör i direkt utpressningssyfte, och att nu Sverige helt enkelt lutar sig tillbaka och låter processen med natoansökan ha sin gång.
Och att Erdogan nu har bollen på sin egen planhalva med resten av Nato på den andra.

Detta naturligtvis uttryckt med det strikt formaliserade diplomatiska språkbruket, som för en vanlig människa ofta är både absurt och löjligt, men som faktiskt är en förutsättning för att det ska gå att kommunicera när det är allvar.

Jag såg lite av detta under mina år med fartygsbygge i Vietnam då vi i projektledningen tillhörde nomenklaturan i Hanoi, eller protokollet som det också hette, och en del av kommunikationen mellan ambassader ingick i det vi fick del av. Underhållande tyckte vi tekniker...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum