Avatar

Nästa minister som sitter löst...?

av Håkan, Göteborg, fredag, januari 27, 2023, 12:53 (427 dagar sedan) @ S-B A-son


Med SD's högersida menar jag bl.a. sådana som är eller har varit partimedlemmar. SD har en tradition att endast sparka kontroversiella partimedlemmar om de blivit påkomna av andra än SD själva. Ingen vet hur många Rysslandssympatisörer som finns kvar. Förutom kanske du Håkan?
Vad menar du med "svansen"? Menar du att det är sådana som sympatiserar med SD men inte är medlemmar?

Blir man återkommande i kanalen Riks om man inte för fram åsikter som stämmer överens med SD's?

Enskilda personer? Är Richard Jomshof en enskild person?

Erik Almqvist och Kenth Ekeroth likom Jomshof är de jag först tänker på. Där finns säkert andra men jag vet inte vilka. Almqvist avsade sig på egen han medlemskap i partiet 2012 om man ska tro Wikipedia. Där står också att han flyttade till Ungern pga "Ungerns frihetliga socialkonservatism och nationalism" och frånvaron av "den svenska fåran av genus och mångkulturalism". Ekeroth gillade att slåss på krogen i Stockholm så liten han ändå är. GW Person trodde att han skulle ha råkat på ordentligt med stryk om Kenth hade haft sina livvakter med. Hursom blev det för mycket för partiet och Kenth fick 2016 sparken (timeout) som medlem i Riksdagens justitieutskott . Ekeroth är fortfarande med i partiet och bor nu i ett rum på vandrarhem i Dalarna där han är oppositionsråd.
Bägge är och har varit aktiva i Samnytt, ett organ som står SD mycket nära.

Att bägge gillade/gillar Ungern kan ju också bero på någon faiblesse för Tokajer eller något om mediernas frihet eller något annat. Vad vet jag!

EU gillar ju inte Ungerns syn på korruption m.m. och skrev sålunda 2022 "EU-kommissionen föreslår att 80 miljarder kronor i EU-stöd till Ungern ska utbetalas först om och när landet skärper reglerna för korruption, upphandling och intressekonflikter."

Hursomhelst, spännande att se vad som händer med Ungerns syn på vår gemensamma NATO-ansökan.

Mvh Sven-Barry

För att vara någotsånär stringent har SD en högersida enbart om partiet har medlemmar som är på högersidan.

Svansen är en benämning på människor som inte är SD-medlemmar men i stället antingen agerar enskilt eller som medlemmar i något av de små partier på extremistområdet, med nazism och rasism och våld på sina agendor, och som därför av delar av media och politiken häftas fast på SD med hänvisning till deras rötter.
(ungefär som den roliga leken på barnkalas att sätta svansen på åsnan, hur många upare har lekt den?)

Rysslandsympatisörer, tidigare Sovjetunionsympatisörer, är ett marigt ämne efter kalla krigets dagar.
Antalet vet ingen men fram till början nittiotalet var de många i Vpk och alla de avknoppade fraktioner med allt fler bokstäver, som är en del av kommunisters dna.

Hur många V hade då de plötsligt påstod sig aldrig ha varit kommunister är en gissning att det var flertalet, men hur många som än i dag är det är svårare att gissa.
Många än i dag tror jag, ränd...f´låt rötterna går aldrig ur.

De jag kan se som sympatisörer till Ryssland, utöver gamla kommunister av nostalgiska geografiska och historiska skäl, är de som är negativa till EU.
Några andra orsaker för någon i Sverige att se Ryssland som ett föredöme att stödja finns inte.

Angående relationer mellan SD och diverse människor och organ, Frick är en återkommande gäst hos Riks men inte mer.
Samnytt, på vilket sätt står de SD nära, och vet SD om det?

Vi fortsätter att bolla åsikter,

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum