Avatar

Vätgas

av Seawolf @, torsdag, februari 23, 2023, 10:08 (422 dagar sedan) @ Pinja

Alla har väl hört Per Bolunds blå dunster om vätgasens framtida himmelrike. Idag när jag skulle ta en långpromenad letade jag efter något att ha i airpodsen (som det heter), och råkade då stöta på detta trevliga samtal. Det ger en liten inblick hur man ser på saken i Finland, och på svenska. Samtliga deltagare tycker jag är välgörande oaktivistiska, kanske med undantag av den unge mannen från Hufvudstadsbladet som nog möjligen utexaminerats från Handelshögskolan eller något motsvarande kapitalistiskt indoktrineringsinstitut.

Pinja

https://arenan.yle.fi/poddar/1-64781435

Världens CO2-utsläpp från fossila bränslen kommer mestadels från fossilkraftverk: Brunkol kol, gas, olja.

För att motverka detta så strävar kombinationen av regeringar och företag att få fram drivenergi för fordon, troligen för att kostnaderna för detta kan lastas över direkt på konsumenterna.

Men i verkligheten är det så att av alla områden där fossila substanser används så är det inom farkostområdet (fordons- arbetsmaskiners-, fartygs- och flygsektorn) som det är mest ineffektivt att ersätta fossilbränslen med allehanda krystade ersättningar, varav nästan alla kräver el för sin tillkomst och användning.

Eftersom man inte satsar stenhårt på att ersätta fossildrivna kraftverk med kärnkraft och delvis vind/sol, så produceras och kommer att produceras elen för de "fossilfria" farkosterna att ske med fossilkraftverk (för att inte ens nämna energi- och miljö-ineffektiviteten vid batteri och vätgasproduktionen). Detta för att fossilkraftverken ALLTID ligger och toppar elbehovet så att VARJE förändring av totalproduktion ALLTID balanseras av pådragen i fossilkraftverken. Eftersom de har den högsta marginalkostnaden för att producera.

Att världen kan vara så komplett idiotisk är svårförståeligt....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum