Avatar

Lite källkritiskt klimatrelaterat meningsutbyte, någon?

av Håkan, Göteborg, fredag, mars 24, 2023, 16:20 (371 dagar sedan) @ Seawolf

Att satsa och peka med hela armen och finansiera för den yngre generationen i riktning mot teknisk och vetenskaplig utbildning samt ev. resulterande tekniska lösningar anser du tydligen inte vara en åtgärd. Nähänä, men kan du ge ett typiskt exempel på något som enligt din definitionsram ÄR en åtgärd (och som du anser föra sakfrågan framåt)?
Eller menar du att det är meningslöst att finna och besluta om något som helst eftersom inget uppfyller din definition av åtgärd?

Jag vart tvungen att än en gång ta del av den underhållande (låtsas)debatten i det simulerade underhuset, Seawolf, för att se om jag missat det där med att talaren skulle finansiera något - men nej, det är ett inspirerande debattinlägg inför ett tänkt underhusval i en viktig fråga men inget mer än det.

Men jag tror mig förstå att du med finansiering syftar på hela utbildningssystemet, förstår jag dig rätt?

I så fall skapar detta utbildningssystem numera minst lika många som tror på annat än ständig tillväxt i kombination med vetenskapliga och teknologiska framsteg, trots att detta möjliggjort inte bara deras egen existens utan dessutom en ganska så luxuös sådan - i de icke religiöst eller diktatoriskt styrda delarna av världen.

Men åter till semantiken och order åtgärd.

Om du ser framträdandet i din länk som exempel på en åtgärd, då är det som du och jag och andra upare skriver om hur vi ser på klimatfrågan också åtgärder.

I begreppet åtgärd ingår nämligen inget krav på vare sig meningsfullhet eller resultat, åtgärder kan vara meningslösa och resultatlösa.
Fråga vilken politiker som helst om det och de håller med, men naturligtvis bara om det handlar om oppositionen.

Ungefär som du och jag nu opponerar oss...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum