Avatar

Kris i pensionsfrågan

av Seawolf @, onsdag, april 05, 2023, 07:47 (358 dagar sedan) @ Håkan

Länkar till en artikel på DGS, Det Goda Samhället, ett vanligt objekt för mer eller mindre väl formulerade avståndstaganden både här och på andra håll.

https://detgodasamhallet.com/2023/04/04/birgitta-sparf-nar-moderaterna-for-en-socialist...

Artikelförfattaren sätter fingret på en öm punkt, åtminstone öm för alla som lutar åt vänster, nämligen skillnaden mellan bidrag och återbäring, eller utdelning.

Återbäring/utdelning är att egna årliga insatser investerats och så småningom börjar betalas ut med belopp som baseras på den tillväxt som skett, i det sammanhang vi nu talar om kallas det pension.

Allt annat är bidrag som tas från skattemedel, dvs delvis från det som egentligen skulle investeras för framtida pensioner.

Jag själv blev låtsaspensionär vid sextiofem, på låtsas då jag fortsatte att arbeta samtidigt som jag var månad fick min utdelning på tidigare insatt kapital.

Nu är jag på mitt sjuttiosjunde och fortsätter som förut, jobbar till och med en del mer nu än de senaste åren, och utdelningen på mitt via deklarationen årligen insatta kapital sedan jag fyllde sextiofem är riktigt bra.

Min pension har ökat en hel del under dessa år, så ett gott råd till alla är att inte förringa kapitalismen, att den fungerar är villkoret för att pensionärer ska få en god utdelning.

Håkan

Sammanfattningsvis:
Sverige närmar sig med stormsteg läget att majoriteten av väljarna antingen livnär sig på bidrag (som kallas allt möjligt inklusive pension), eller som får sin lön från skatter, genom att vara anställda av myriaden av verk, organisationer, Public Service, "råd" osv.
Det demokratiska experimentet i sin Svenska gestaltning är är därmed dödsdömt, för läget kräver ständigt mera skatter och mera bidrag, och inget politiskt parti överlever på att ändra detta skeende. Mera skatter medför färre jobb med nettoskattebetalare. och därmed fler bidragsförsörjda.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum