Avatar

Calle vs Paludan

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, söndag, april 09, 2023, 13:38 (354 dagar sedan) @ Håkan
Ändrad av S-B A-son, söndag, april 09, 2023, 14:06

Såg att Calle Bildt börjar bli tveksam om det är OK att elda koranen överallt.

Jag tycker att den skitnödige dansk/svenske provokatören Paludan gott kan få elda vad han vill, men i något övergivet grustag där någon brandrisk ej föreligger och mycket, mycket långt från andra människor.

Han har ju redan lyckats med sina bägge syften.

1. Att hålla Sverige utanför NATO.
2. Att visa på vilka farliga gangsters, militanta Islamister och andra våldsbenägna figurer som kommit till Sverige under senare tid.

Och vad gäller polisen undrar jag som Östling; vad fan får vi för pengarna?

Mvh Sven-Barry som är i flytt-tagen (heter så) i sitt spanska näste. Flyttar till större.


Jag ville som alltid kolla källorna, Sven-Barry, och jag gissar att det är en notis 6/4 i Marcus Oscarssons nätpublikation du syftar på.

Det Carl Bildt(stavas så)säger, enligt Marcus, är att det vore rimligt av domstolen att tolka lagen så att koranbränning ses som hets mot folkgrupp, att det finns en gräns för vad man får bränna som en del av yttrandefriheten, och att det finns starka skäl för polisen att inte tillåta koranbränningar.

Om Carl Bildt verkligen sagt detta har han tre fel av tre möjliga.

Ingen som bränner en bok hetsar mot någonting annat än boken, och i fallet intellektuella bokbrännare mot innehållet i boken.
Inte mot någon eller något annat.

Det finns ingen gräns för hur man använder sig av yttrandefriheten, detta enligt grundlagen.

Polisen har ingen rätt att fatta beslut om demonstrationstillstånd baserade på vad de tror demonstranten kommer att göra.

Men, Carl Bildt är den troligen mest slipade politikern vi har i Sverige så jag gissar att formuleringarna är från Marcus.

Rasmus Paludan har som partiledare ett märkligt sätt att driva partipolitik, men tror han att hans parti vinner röster på att han bränner koraner på olika ställen så står det honom fritt att göra så.

Huruvida han vill hålla Sverige utanför Nato är en öppen fråga, kanske han ser sig som blivande statsminister i Danmark och som Natoland då ha egen kontroll över Öresund och bro- och färjetrafiken - vem kan veta vad som rör sig i hans huvud...?

Men jag tror faktiskt att en stark drivkraft i honom är det du säger, att få fram i ljuset de destruktiva effekterna av den befolkningsförändring som skett i Sverige, och att göra det med sitt eget liv som insats - speciellt numera då han även har polisen emot sig.

Och polisen och vad vi får för pengarna, jag tror de har så mycket med sina interna problem numera så vi skattebetalare får ge dem lite time out.

Jag brydde mig till exempel inte ens om att polisanmäla att någon stulit min katalysator häromveckan, det kunde ju ha blivit för mycket för de små liven.

Slutligen, det låter trevligt att ni flyttar till större, väntar ni tillökning?

Håkan

Jag läser som du vet SvD, Sveriges bästa tidning, och i den återger journalisten Erik Nilsson vad Carl sade när han ringde upp i frågan om Sveriges NATO-ansökan. Här är länken, och jag tror Magnus Oscarsson refererar till artikeln eller någon annan med liknande innehåll.

https://www.svd.se/a/eJe7eK/carl-bildt-starka-skal-for-forbud-av-koranbranning

SvD brukar ju ha låst innehåll så jag tar mig friheten att citera ett utdrag som nog kan anses som en kärnpunkt i Carls resonemang.

Artikelns ingress: "Carl Bildt tycker att det finns starka skäl för polisens beslut att inte tillåta koranbränningar. ”Någonstans går en gräns för vad man får bränna, som del av yttrandefriheten”, säger den förre utrikesministern."

Och så slutklämmen: "Enligt Carl Bildt är frågan (om yttrandefriheten) komplex.

– Det är alldeles uppenbart inte yttrandefrihet att bränna ner en moské. Men att bränna en bok, är det yttrandefrihet? Överlåt det till juristerna att dra gränser men någonstans går en gräns vad man får bränna som del av yttrandefriheten, rimligen."

Carl Bildt delar alltså inte din syn på yttrandefrihet.

F.ö. verkar du och jag ha samma syn på polisens arbete. Men jag är inte alls hoppfull. De har helt kastat in handduken vad gäller brott riktade mot allmänheten.

Mvh Sven-Barry och som vad gäller tillökning meddelar att min hustru nyss fått sitt sjunde barnbarn. Det lilla livet är enormt söt och gosig. Men större skaffar vi inför en möjlig flytt på riktigt till Spanien, ett fint land att leva i. Och det som är större är utrymmet utanför, tomten kanske man kan kalla det. Nu blommar apelsinträden och det doftar ljuvligt utanför.

--
アルバム「ヴェイパー・ドローイングス」から 
póg mo thóin
sǝǝɹʇ ǝɥʇ uI ʇsol ʇoƃ 'ʇsǝɹoɟ ǝɥʇ puIɟ oʇ ǝɯɐɔ ǝʍ
ǝƃɐd ɹnoʎ oʇuo sIɥʇ ǝʇsɐd puɐ ʎdoɔ 'sʎɐs sɥIʇ ʇɐɥʍ ʇno ǝɹnƃIɟ oʇ ɥƃnouǝ ʇɹɐɯs ǝɹɐ noʎ ɟI
ผลการค้นหาคลิปวีดีโอเกี่ยวกับ
नया साल मुबारक हो


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum