Avatar

Epoch Times

av Seawolf @, söndag, april 23, 2023, 21:35 (362 dagar sedan) @ Håkan

Jag är en av de som betalar, av fri vilja. Och jag skulle kunna betala en slant även till någon rörelse vars huvudmål vore att sätta stopp för tvångsskatterna till Public Service.
Detta för att det mesta som framförs i PS är så politiskt vinklat. Inte för att det enligt undersökningar visat sig att majoriteten av de anställda har rödgröna politiska sympatier, Utan just för vad som framförs och hur.
Vilka i övrigt som betalar Epoch Times bryr jag mig föga om. Mina ställningstaganden baseras på vad jag efter bästa förstånd kan bedöma vara fakta- och rimligt neutralt baserat.
Att nedvärdera något som framförs endast baserat på vem som framför det och vem som betalat denne för framförandet anser jag vara ett mindervärdigt ställningstagande.
PS betalas (tvångsmässigt) av sveriges befolkning. Anser alltså Håkan att de av PS framförda alstren motsvarar befolkningens viljeinriktning?


Jag har väntat lite med att bemöta dig, Seawolf, dels för att ge andra tid att deltaga och dels för att jag har svårt att se hur det ska göras.

Speciellt din avslutande fråga där du ju själv i praktiken lägger svaret i min mun med ditt påpekande att PS inte betalas frivilligt av mig. Deras alster motsvarar inte vad alla millioner som bor i Sverige har för viljeinriktning.>

OKOK, jag ska försöka sluta med retorisk ironi, det är uppenbarligen alltför subtilt.

Det kan också ifrågasättas om det alls är möjligt att identifiera något sådant som en "folkets vilja" - annat än för politiska agitatorer förstås, av alla de sorter som funnits och finns och kommer att finnas.
För religiösa agitatorer byts folkets vilja ut mot guds vilja, men i övrigt är det detsamma.

Men så kom Henrik Jönsson med ett utmärkt svar på din fråga, se det länkade.

https://youtu.be/4a0u7iaEbGE

Det där med vem som finansierar Epoch Times med åtskilliga tiotals millioner vart år utan minsta chans att få tillbaka något, det är jag nyfiken på. Är inte du?

Nej, inte speciellt. Jag begrundar i stället vad och hur de rapporterar. Gör de mig besviken så drar jag direkt. Vilket jag alltså inte kan med PS.

Speciellt som de metoder de använder i sin reklam för att värva prenumeranter påminner mig om hur människor bakom pyramidspel utformar sina värvningsförsök.
Många påstådda citat från prenumeranter som hyllar det himmelrike de kommit till osv.

Vi får se hur länge det håller.

Beträffande politiskt vinklade nyheter har jag de senaste dagarna varit observant på sådant i Göteborgs-Posten men inte hittat något.'
För det handlar ju om nyhetsjournalistik, inte ledarsidor eller debattsidor eller kulturkrönikor osv, eller hur?

Jo, det handlar om ledarsidor, debattsidor och kulturkrönikor också, om de inte är övertydliga med att deklarera att de är politiskt vinklade och åt vilket håll.

Och det kan inte handla om sportjournalistik där det knappt finns annat än vinklingar...

Håkan

PS
Kan nämna att jag sett hela den intervju med Elon Musk som det visas klipp ur i videon från Henrik Jönsson. Rekommenderas att kolla i sin helhet, Musk är rätt skarp faktiskt.
DS

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum