Avatar

Drag

av Håkan, Göteborg, måndag, april 24, 2023, 17:13 (361 dagar sedan) @ S-B A-son


Men det finns inte heller någon som klarar ett så omöjligt krav, att å ena sidan inte styra innehållet i kulturen men å andra sidan besluta om tilldelning av pengar.

En av dessa delar måste bort, gissa vilken del jag vill ha kvar...

Håkan


Jag gissar att du vill lägga ned Dramaten, Operan och alla andra institutionsteatrar som kostar pengar i form av statsbidrag. Gissar jag rätt?

Mvh Sven-Barry

Nix du gissar fel Sven-Barry men jag gissade rätt i att du skulle håkanvinkla det litegrann om du skrev något, och det är ju OK på alla sätt oss kompisar emellan.

Och nej, jag ser inget principiellt hinder till att använda skattepengar som den nödvändiga grund de är till nationellt viktiga institutioner som exempelvis de du nämner.

I avsaknad av förmögna mecenater numera, de är utrotningshotade i Sverige och flyr det socialistiska klimathotet, så är det skattepengar som behövs - intäkterna från entrébiljetterna täcker inte ens kostnaderna för kulisserna hur mycket än de simplare i publiken klagar över hur dyrt det är att gå på teater.

Men det jag syftar på är vad till exempel Marcus Allard, min favoritmarxist, försöker åstadkomma i Örebro - att få kommunen att sluta använda skattepengar på kromade äppelskrottar.

Just som exempel är skrotten bra eftersom det vore lätt för kommunens invånare att privat samla ihop till den halva million skrotten kostade - om den vore viktig för tillräckligt många av dem.
Och visar det sig att de som gillar skrotten bara får ihop några tusen är det exakt vad konstnären får nöja sig med.

Så är verkligheten för alla, för löntagare och egenföretagare, men inte för statsfinansierade påtryckningsgrupper som kräver konstnärlig frihet utan statlig påverkan - förutom pengarna då förstås, ju.

Håkan
riktiga konstnärer lider


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum