Avatar

Hoax?

av Seawolf @, torsdag, maj 04, 2023, 19:12 (329 dagar sedan) @ Håkan


Sa Chatten något om energiåtgången för att tillverka liquid hydrocarbons, Seawolf, jämfört med hur mycket man kan få ut av dem som bränsle...?

Håkan


Fråga inte mig, fråga chatGPT :-)
Men det är säkert dålig verkningsgrad, sämre än H2. Men då det hela skall iväg till konsumtion i världen kommer saken i ett annat läge.


Hehe Seawolf, jag har för en tid sedan frågat chatten om det där med toatömningsförbudet och varför det är tillåtet att hälla pink och bajs i havet via en potta som du har i din båt, men inte via att du använder toaletten som du har i din båt.

Efter att under en lång stund formulerat detta allt snävare och tydligare gav jag upp och insåg att chatten är miljöpartipolitiker.
Det gick helt enkelt inte att få svar på själva frågan, allt handlade bara om att värna miljön så där i allmänhet...

Och visst är det dålig verkningsgrad i att använda energi för att bygga ihop ett antal atomer till något som man sedan ska ta isär igen - för att få ut mindre energi än man en gång puttade in.

Plus att den CO2 man band kommer tillbaka, nu full av ny energi i sitt jobb att värma upp jorden...(detta naturligtvis metaforiskt uttryckt)

Håkan

I en grön värld där solframställd el kommer från de eljest onyttiga gigantiska ytorna i Sahara så är verkningsgrad inte relevant (enligt gröningarna) och problemet är att få ut detta till konsumtion där folk finns. Både kraftledningar och vätgas är hart när omöjliga transportmedier.
Tanken är förstås att få till ett kretslopp för CO2....
Nä, jag tror inte på det heller.
Det är märkligt att rödgröningarna för död och pina skall öka elförbrukningen från den redan idag begränsade eltillgången där toppkraften kommer från fossileldade kraftverk, för att mata in detta i fordon där fossilkraftverkens spillvärme inte kan komma fordonsvärmningen till godo.
Fordonsutsläppen av CO2 utgör typ 30% av världens total, resten kommer mestadels från fossilkraftverk och dessa belastas som sagt av den ökande elfordonsflottan. Det vore enormt mera verkningsfullt att BÖRJA med att eliminera alla de 70%ens fossilkraftverk via kärnkraft och allt annat fossilfritt. Först därefter, och om/när bättre batterityper uppfunnits kan elfordon bli nästa steg.
Helt uppenbart är okunnigheten och naiviteten hos rödgröningarna och politiker i allmänhet monumental.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum