Avatar

Lars Åberg

av Seawolf @, tisdag, maj 09, 2023, 07:58 (347 dagar sedan) @ Håkan

Första känslan man får när man läser artikeln är liksom att en sådan klarsynt och insiktsfull artikel måste ju liksom kunna ändra tidens förlopp bara i kraft av sin inneboende visdom.
Men så enkelt är det dessvärre inte. All dårskap finns ju kvar ändå. Suck.

Pinja


Jag får ofta den känslan också, Pinja, för det skrivs och sägs mycket som borde få många att reagera, både människor och politiker.

Men kanske är det så att allt för många människor redan har låtit sig vaggas till någon slags inbillad ro, och att de politiker vi nu har faktiskt är de bästa som går att hitta i landet.

Håkan

Prpoblemet med demokrati i allmänhet och svensk i synnerhet är att perspektivet för politiker aldrig är mer än nästa val i framtiden. Alla vet fuller väl att längre fram så kommer andra politiker att ha valts så de nuvarande slipper ställas till ansvar.

Hypotetiskt skulle ett annat system kunna utformas där ättlingar till dagens makthavare har första tjing till makten. Då kanske omtanke om framtiden skulle få större plats i besluten. Hypotetiskt.....

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum