Avatar

Yamaha 9,9hk

av Pinja @, Västerås, fredag, juli 21, 2023, 13:12 (138 dagar sedan)
Ändrad av Pinja, fredag, juli 21, 2023, 16:13

Jag har mekat litet med min gamla utombordare här i stugan. Jag är absolut ingen expert på den trots innehav i 34 år. Den har helt enkelt bara funkat förut med vanlig service. Jag skrev inlägget nedan i en Facebook grupp för utombordare, men det verkar ta tid innan det blir godkänt och publicerat, så jag tänkte att jag får väl fråga Planket ocks?.

Hej. Jag har en Yamaha 9,9hk 2takt, årsmodell -89. Lite använd på senare år. Nu när jag skulle köra den lite upptäckte jag att ingen vattenstråle för kylningen fanns. Jag tog därför itu med att byta impeller, vilket lyckades bra. Den gamla var inte jättedålig dock. Vid provkörning saknades fortfarande strålen. Googlade lite och lärde mig då att strålen (troligen) bara är en slags "skvallerstråle" som indikerar att kylvattenpumpen fungerar (Är det så på en liten motor också?). Jag öppnade därefter motorkåpan och lyckades (tror jag) identifiera vattenpumpen (PS: Fel av mig, impellern är ju pumpen, jag menar kylmanteln). Jag lossade gummislangen från pumpen och försökte blåsa, men där var det tvärstopp. Utifrån skvallerstrålens utlopp går det däremot bra att blåsa in i motorn. Jag har försökt krafsa i hålet där gummislangen från pumpen ska anslutas, men där är det tvärstopp.
Hur går jag vidare? Vad är det jag inte förstår?

Med sommarhälsningar
Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum