Avatar

Finlands gränsstationer

av Håkan, Göteborg, lördag, november 25, 2023, 14:03 (154 dagar sedan) @ Pinja

Själv tror jag att jag är mest fascinerad över att en som det förefaller ganska sekundär tjänsteman har det i sin makt att hindra den stängning av gränsen som regeringen skyndsamt förberedde. Nu har han ändå tydligen backat lite och säger så här i en häpnadsväckande bra google översättning:

”Vice justitiekanslern har utvärderat förslaget till beslut och promemorieförslaget som lämnats i dag ur laglighetstillsynssynpunkt. En konfidentiell promemoria relaterad till ärendet har också funnits tillgänglig. Utifrån handlingarna föreligger inget rättsligt hinder mot att det föreslagna materiella beslutet vidare förbereds."

Han fick tydligen ett halmstrå i form av gränsövergången Raja-Jooseppi i Inari som ska fortsätta vara öppen. Dit blir det nog svårt för "flyktingarna" att ta sig. Men Putin kanske hjälper dem, vem vet.

Pinja

Såvitt jag sett i media valdes den gränsstationen specifikt så att det skulle bli svårare för "flyktingarna" att ta sig dit.

En annan notis jag såg var att det är förbjudet för gående att passera gränsen - vilket förklarar cyklarna. Som de inte köpt i sina hemländer och cyklat på därifrån utan "hittat" i Ryssland.

Jag syftade på detta i min ironisk/humoristiska kommentar om den norska gränsövergången.

Men om jag får tro ännu en medieuppgift är ett land juridiskt förpliktigat att göra det möjligt för asylsökande att söka asyl, vilket omöjliggör att helt stänga en gräns.
Något att bita i, inte bara för Finlands regering.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum