När ska man sälja ...

av behan, måndag, december 18, 2023, 10:38 (131 dagar sedan) @ Seawolf

En fråga som känns högaktuell för mig.
Efter att ha ordnat till praktiska ting i båten, kojlängd, badplattform m m handlade det om seglingsprestanda och småningom lite åldersanpassning i form av neddraget fall, rev och kick till sittbrunn. Småningom också profil och rulle på förstaget.
Nästa stora sak blev att skruva på ett rejält peke, flytta fram förstaget bortåt en meter och ordna ett kutterstag i det gamla förstagsfästet. Även det med profil och rulle, förstås. Åldersanpassning var ordet!
Peket har förstås en fällbar stadig stege som innebär att det aldrig hoppas iland, det klivs iland vare sig det är en brygga eller en berghäll. Och så har jag löplinor utmed däck att koppla mig i om jag någon gång behöver kravla mig fram till fördäck.

Så nu har jag gjort det mesta under våra dryga tre decennier tillsammans. Allt är väl anpassat för en 80-plussare och den överstora genuan tillsammans med maxad stor och d:o fock ger seglingsglädje då den är som mest njutbar, i högtryck och lättvind.
Att sedan kunna reva storen och reducera försegelytan från c:a 35 till c:a 10 kvm på nolltid känns ju också tryggt för en gammal gubbe,

Men, allt blir ju lite besvärligare med åren och allt har en ände. Skulle skröpligheten leda till rollator för framkomlighet vete tusan om det går längre. Jag har kommit till att i så fall skulle jag behöva byta båt, skaffa en med ”valfångarakter” för att kunna rulla ombord, och det känns inte realistiskt.
Så där någonstans finns mitt svar på ”när”.

Den jättegamle, som försöker kämpa på


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum