Avatar

I morgon ska jag se Julens treenighet framföras...

av Håkan, Göteborg, lördag, december 23, 2023, 14:52 (180 dagar sedan)

...det vill säga Lady, Lufsen och den heliga spagettin.

Det är så nära en religiös tro jag kommer och hinduism med heliga kor och islam med martyrdöd (med löfte om oskulder i mängder) om man dödar otrogna är inte i närheten av de känslor som spagettipussen mellan två hundar skapar.

Men redan i dag kan den som vill ta del av en betraktelse av Henrik Jönsson, där varken Coca Cola, Disney eller Tage Danielsson slipper undan.

https://youtu.be/ysVTNvVxM4c

Just Tage Danielsson fick jag en lite uppdaterad bild av i går då jag råkade kolla på hans monolog om Harrisburg och sannolikheter. Då såg jag en länk till hans sista framträdande innan han gick bort, och det vart intressant.

Det han tar upp, datorisering och kärnkraft speciellt, och den framtid han ser framför sig kan man med facit i hand konstatera inte blev alls som han föreställde sig.

Han missade ju totalt dagens effekt av det där att "släppa fångarna loss", och även om migrationen då inte ens var påtänkt tror jag att han likt övriga vänstern plus Reinfeldt skulle ha velat släppa den loss också.

Och datorisering har skapat fler nya jobb än alla gamla manuella som försvunnit, och kärnkraften är det säkraste sättet att framställa el som vi har, möjligen efter vattenkraften.

Inte ens Harrisburg var ju i verkligheten någon särskilt stor grej egentligen även om hans monolog är en höjdare, och det har totalt inträffat tre stora haverier på kärnkraftverk.
Ingen annan teknik att tillverka el i nationell skala har en så bra statistik, uttryckt i antalet dödsfall.

Och skinkan är kokt och griljerad och doppespadet har fåt småkoka ett par timmar så det blir extra mustigt, och i morgon åker vi till dotterns sambos familj för att fira att det har vänt och solens återkomst har begynt.

Jag är nämligen, lite i smyg, en julblotare...

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum