Avatar

IdaLina

av Seawolf @, måndag, april 15, 2024, 19:36 (66 dagar sedan) @ Pinja
Ändrad av Seawolf, tisdag, april 16, 2024, 06:56

Ännu mindre roligt att vara JEFA!
Frågan är om JEFA har haft med i sin hållfasthetskalkyl det bastanta "kvadrantpartiet" där styrkrafterna överförs till hjärtstocken. Det är även oklart om en plötslig överbelastning (svenska grund, späckhuggare etc) tidigare har orsakat en brottanvisning som sen tuggat sig igenom.

EDIT: Mera info fån besättningen.
"Vår hjärtstock gick av och vi kämpade två timmar med att försöka stabilisera hjärtstocken, det slutade med att vi fick skruva bort de två kvadranterna för wire och autopilot och sänka rodret. Tyvärr var nedre lagret redan avslaget och ett 15 centimeter hål fyller båten med vatten. Vi försöker täta hålet med all utrustning för detta vi hade med ombord, en extra länspump 220V jobbade hårt, men det var redan vatten 2 dm ovan durkarna hela båten. De pumpar vi hade räckte inte till så vi fick planerande att lämna båten och packade allt vi hann ta med oss i vattentäta säckar."

Det verkar mest troligt att någon plötslig händelse har bräckt rodret så att hjärtstock och lager brutits. Snarare än utmattning genom serier av höga belastningar.

--
"The Seawolf is a mythical creature that does not exist in any known culture. According to University lore, the Seawolf is a sea creature that brings good luck to anyone to lay eyes on it."


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum