Ursäkta ett pucko som frågar, ...

av Arkivdykarn, onsdag, maj 05, 2010, 06:44 (5125 dagar sedan) @ naffatS

Ja det är besynnerligt med den här extrema offentliga och personliga exponeringen, frågan ä om folk fattar att internet är det samma som att lägga ett öppet snigelbrev på trotoaren, med den skillnaden att folk i hela världen kan läsa det samtidigt, och med enkla medel gå in å kapa ens burk, eller åxå skiter folk i det?! men undrar hur många som missat ett jobb på grund av att personalchefen kollat bloggen full med fyllebilder?

Men det mest skrämmande med facebook etz. är att om vi i framtiden får ett styre som är mindre demokratiskt, då kan vi lätt få ett "1984" i kubik!

"Lagar ska inte skapas för en demokratisk nutid utan för att förhindra ett framtida skräckvälde", notera att Hitler kom till makten på helt lagliga grunder, just på grund av slapp lagstiftning å gummiartade paragrafer som kunde tänjas å tolkas hej vilt.

I "mitt" fall med den kvinnliga fotografen, är det sorgligt för svaren hon får på sina inlägg och fantastiska bilder är i stil med; "va gullig du är! ja håller med dig, vilka fina byxer du har, etz. snudd på debila alltså, och det ä svar på en kreativ skribent, inteligent person och skicklig fotograf?! och märkligt att hon själv inte skyddar sina bilder -med minst en tydlig byline -för som det är nu kan vem som helst kan sno dom, och flera av bilderna ä så bra å ovanliga att hon skulle kunna ställa ut dom å tjäna rejält med kosing på dom, men nu gör väl nån annan det?!

Dela med sig av erfarenheter, idéer å få spåna fritt är ju av yttersta vikt för att hålla intelektet igång, men det leder ingen vart utan dialog å social samvaro.

Tänker kring detta då ja framgent har planer på att dra igång en hemsida, där forumet och bilder ska prioriteras, inte bara då båtar/båtliv (som ja just nu ä rätt mätt på) utan en heltäckande, men risken är ju att det kan bli jävligt rörigt?!

[image]

bild; "mitt" fiskmåspar som ja försöker tämja, det är andra (eller tredja året) som de käkar av sädesärlans havregryn nära stugan, och de blir mer å mer orädda, sånt är kul!


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum