Avatar

Pojkböcker för gubbar

av Pinja @, Västerås, onsdag, maj 05, 2010, 21:17 (5125 dagar sedan)

På min resa down under nyligen hade jag på ett ben mycket trevligt sällskap av en jovial lokal bänkgranne, och vi kom genast i samspråk. Medan vi flög över Stora Barriärrevet kom vi (han) av någon anledning in på historien om Myteriet på Bounty och den heroiska prestationen som den avpolletterade kaptenen Bligh gjorde genom att lyckas segla i en en öppen liten båt tvärsöver Stilla Havet och ta sig ända till Timor, som då var Holländskt och den vita mannens yttersta utpost.

Jag var tvungen att erkänna att jag nog hört om Bounty, men aldrig läst något eller sett någon av filmerna. Väl hemma igen föll det mig in att ta skadan igen. Åtskilliga böcker i ämnet har publicerats genom åren, men efter att ha valt och vrakat föll jag för denna.

http://www.amazon.co.uk/Captain-Bligh-Mr-Christian-Men-Mutiny/dp/1861761325/ref=sr_1_1?...

Kan vara kul semesterläsning, tänkte jag. Så kom boken med posten. Bara glutta litet tänkte jag. Men jag blev fast med det samma, och nu har jag bara 10 sidor kvar. Förslag till ny semesterläsning emottas alltså tacksamt.

Men historien om Captain Bligh och Mr Christian är ytterst intressant, och spännande. Historia, segling och mänskliga relationer i en mycket tilltalande blandning. På uttrikiska, men det var ju någon som uttryckligen frågade efter dettta, var det Naffats? Undrar om denna fanns på Tomas E´s gammelplankslista.

Pinja


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum