Avatar

Ledsamt med oljan i USA

av Håkan, Göteborg, torsdag, maj 06, 2010, 17:15 (5124 dagar sedan) @ Nitgubben

"För mig känns det som att det kanske borde finnas en koppling mellan att ta hem vinsten i oljebranschen och att stå för de kostnader som uppstår i den."

Denna formulering låg bakom det där jag skrev om vinster, Nitgubben, men visst kan man tolka det lite annorlunda. Som till exempel att bolagen måste låta alla vinster förbli orörda i all framtid ifall något händer.

Jag är inte alls ilsk, tvärtom på soligt humör för i morgon åker jag och drufsen till Stockholm. Och ta inte sånt här så förbittrat personligt, Nitgubben, du är inte medskyldig till allt som är ledsamt i världen.

När jag lägger ut texten om ett angeläget ärende använder jag egna formuleringar för att beskriva mina tankar och hur jag uppfattar andras, så ingen behöver ta det som att jag därmed lägger ord i deras mun.
När jag verkligen använder andras ord gör jag det genom citat, som till exempel:

"Undrar varför det känns så främmande för dig att göra rätt för dig även när det gåt riktigt illa".

Detta som reaktion på att jag skrev att allt jag skall betala måste komma från mina kunder, och min mening var att att få fram detta. Men din formulering tyder på att jag inte "gör rätt för mig" om jag inte använder egna pengar, varifrån de då skall komma.

Det känns som att du inte alls diskuterar verkligheten, Nitgubben, utan förblir i någon slags önskedrömvärld. Hur skall man annars förstå din avslutning:

"En sak till. Jag är säker på att min arbetsgivare skulle betala för mina misstag om det gick så långt och inte mer kunde belastas mig eller försäkringsbolag."
Så du påstår att du och/eller din arbetsgivare skulle "göra rätt för er" om till exempel genom ett misstag eller slarv eller fusk från dig två Jumbos kolliderar över en storstad och tusen människor omkommer plus materiella världen för många milliarder.
Hur?

Men jag håller med dig om att det är alltför kyligt ännu.
Kom till Rörö så får du mer tjôt. Och en kram.

Håkan


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum