Surt efter...

av ole, söndag, maj 09, 2010, 00:06 (5122 dagar sedan) @ ole

Och - Om man läser något från transportstyrelsen

"Fritidsbåtsdirektivet ger upphov till många tolkningar. De uppgifter som finns på denna hemsida grundar sig på de tolkningar som beslutats fram till skrivandets stund då vår strävan är att ge så många och utförliga svar vi kan. Man bör dock vara medveten om att nya tolkningar ständigt tillkommer och att äldre tolkningar revideras. Det är därför klokt att hålla sig uppdaterad om vad som gäller genom att hålla koll på denna hemsida. Om frågor uppstår som inte besvaras på denna hemsida rekommenderar vi att ni tar kontakt med någon av oss på Båtlivssektionen inom Transportstyrelsen. Vi märker då snart vad som saknas på hemsidan och kan komplettera eller uppdatera kontinuerligt för att informationen ska vara så färsk och heltäckande som möjligt.

Det som står på denna hemsida gäller endast importör av båtar enligt nedanstående definition och kan inte appliceras på tillverkare eller andra aktörer. I vissa fall gäller helt annan lagstiftning, se efter information på hemsidan för just din aktuella situation.

Vem är importör?
Importör är den som importerar en båt från ett land utanför EU eller EES. Att ta in en båt från till exempel Finland räknas alltså inte som import, då Finland är ett EU land.

De länder som i dagsläget är medlemsstater i EU/EES är:

Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Grekland, Irland, Island, Italien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Tyskland, Ungern och Österrike."

Då är det lätt att tro att det måste va samma regler i Sverige och Norge.
Men - i Norge måste vi alltså också momsa begagnade båtar om vi köper utomlands.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum