Avatar

Beef Jerky

av Håkan, Göteborg, tisdag, maj 11, 2010, 16:31 (5119 dagar sedan)

Jag läser en bok som handlar mycket om dumma och okunniga människor i USA och hur de ihop med minst lika dumma journalister och TV-medier kan ta över skrämmande mycket av den politiska makten i USA, deras största framgång hittills får väl anses vara Georg W. Bush som var världens mäktigaste man i åtta år.

Jag köpte i går lite tilltugg att ha till de olut jag gärna småklunkar på när jag är på hotelrum och läser när jag inte upar, och i går blev det ett litet paket emmentalerost i skivor (gott) och ett paket Beef Jerky, enligt påstexten "Traditional American Style Steak Snack".

Smakar rätt bra, torkade köttbitar med lite smak av rökt, och i dag fick jag för mig att läsa det finstilta på baksidan.
Jag läser med stigande förundran vad denna påse innehåller. Beskrivningen börjar med att det är tillverkat av "utvalt nötkött" men det förundrar mig inte, "urvalet" är naturligtvis det allra billigaste skrapet och det vet ju alla.

Men fortsättningen blir förunderlig. Påsen innehåller: Nötkött (93%), salt (max 5%)socker, dextros, paprika, kurkuma, maltodextrin, lökpulver, rök krydda, smak förstärkare, mononatriumglutamat, antioxidant, askorbinsyra, konserveringsmedel, natriumnitrit.
Och detta påstår de är ett "Gammalt Vilda Västern Recept".

Gammalt betyder väl då till strax före George W. Bush...

Men min förundran blir faktiskt ännu större, när jag läser vidare.
Köttet kommer från Uruguay.
Och Jerkyn har tillverkats i Estland.

Vilda Västern är överallt!

Håkan
yihaaai


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum