Avatar

Tavlor i båten

av morpheus, lördag, maj 15, 2010, 09:17 (5098 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

En händelse som kan vara kul att delge er är vid ett tillfälle för några år sedan då jag levererade förnödenheter till ett Wallenius/Wilhelmsen fartyg som låg i Wallhamn på Tjörns insida.

Efter uträttat förvärv nere på kajen efter två turer från Göteborg med mitt 24 meters ekipage (de skulle ha allt mellan nya duxsängar till konserver och brännvin) så fick jag ta hissen upp till byssan för påskrift av kocken.

Uppe i en korridor står en kvinna ock hänger upp tavlor på väggen, hon tar ett steg tillbaka för att se om den hänger rakt, där kommer jag gåendes och hon råkar då trampa mig på ena foten. Hon ursäktar sig omedelbart och undrar om jag fick ont, ingen fara sa jag och presenterade mig som Wilhelmsen, hon sa med ett flin Wallenius. Det visade sig att redaren Margaretha Wallenius hade en rutin att på alla nya fartyg installera konst av finare snitt. Jag fick därefter frågan om jag hette Wilhelmsen och om jag var släkt med den andra halvan av rederiet, ja tyvärr svarade jag fast på långt håll. :bloss: Kocken bjöd på dagens lunch som var superb! Gulash om jag inte minns fel.


Hela tråden:

 RSS-feed av trådar

powered by my little forum