Avatar

Vilken vidrig tid

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, oktober 24, 2009, 11:58 (4222 dagar sedan)

Hösten är vedervidrig. Somliga säger att de gillar den, de måste ju ljuga. Nu ska jag trots detta gå ut en sväng o bära lite segel. Eventuellt baxa över ett par batterier från båten så de får göra tjänst i tefatet i vinter.
Lyckas jag är jag helt heroisk.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Njae Ljusne

av Pinja, lördag, oktober 24, 2009, 12:33 (4222 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Jag håller inte med om det alls. Jag gillar alla våra årstider, även om våren är för lång och sommaren för kort. Men den tid vi går in i nu är rikigt skön tycker jag. När väl alla skutor är uppdragna, stugor igenbommade och trädgårdsmöbler mm instuvade i Friggebodar och skjul. Då kan man bara dra sig tillbaka till sitt lilla tjäll och plinka på instrument, läsa böcker (Richard Dawkins, se annan tråd) laga god mat och ta sig ett och annat glas gott vin. Så kommer Jul&Nyår som ju också är mycket finare här på våra nordliga breddgrader än annorstädes. Kommersen har jag stängt av years ago.

Sedan i februari när ljuset återkommer är det dags att dra på sig skidor och skrinnskor och bränna bort julfläsket. Och när detta väl är gjort står det inte på förrän det är dags att dra täcket av lilla skutan igen. Fast just våren är för lång enligt min åsikt. Värmen borde komma i april som nere på kontinenten.

Pinja
Nöjder

Avatar

Lång vår?!

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, oktober 24, 2009, 12:48 (4222 dagar sedan) @ Pinja

Här är våren för det mesta avskaffad. Det går från vinter till sommar utan vår. Våren finns inte och vidrig är hösten.:-|

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Lång vår?!

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, oktober 24, 2009, 13:03 (4222 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Men du har ju tefatet!

Jag hade tänkt gå ut och segla idag till i morgon, men regnet gör projektet tveksamt. Men verkar kunna bli några fina dagar nästa vecka, och då ...

Nog har man blivit bekväm och bortklemad?

mvh Sven-Barry

Avatar

Lång vår?!

av Håkan, Göteborg, lördag, oktober 24, 2009, 13:32 (4222 dagar sedan) @ S-B A-son

Inte bara lång vår, Sven-Barry, utan långt år. Förr hade jag till och med långt hår men numera ser jag bara löjlig ut om jag försöker.

Hela året är en enda lång vidrig tid, avbrutet endast av några korta och oförutsebara perioder under den del av året som av historiska, för att inte säga geologiska, orsaker kallas sommar.
Lyckas man vara på rätt plats (på segelbåt på västkusten) vid rätt tid (rätt dag eller ibland del av dag) och tillräckligt många andra gett upp och åkt till Thailand i stället eller är på golfbanan så man får plats i gästhamnen (Rörö) så kan livet vara någorlunda uthärdligt.

Resten av året tillbringas som asocial jämmerplankist och numera vet man inte ens på vilket plank man har jämrat sig eller över vad, men det spelar heller ingen roll för det är lika vidrigt överallt för ingen skriver nåt roligt utan bara jämrar sig.

Utom på Sailguides goda sida, där är det trevligt och relaterat.
Usch.

Håkan

Avatar

Det är ohyggligt vidrigt med höst.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, lördag, oktober 24, 2009, 15:29 (4222 dagar sedan) @ Håkan

Jag tycker hela skiten med båtupptagning och regn, kolmörker, kyla, is och snö är så fruktansvärt vidrig att jag brukar tänka att jag ska göra mig av med båten för att åtminstone slippa den höstsorgen. Utan att överdriva är det helt överjävligt, det inte finns ord för det. Tur att inte alla har samma svartsyn, då brakade kanske hela Sverige ihop så här års.
Denna höst gav jag fan i att ta upp båten. Och som Sven-Barry klokt påpekat så har jag ju nu min husvang som jag leker flygande tefat i. Få se om dessa två saker kan lindra felsäsongen.[image]
Solifer 50 TI

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

Det är ohyggligt vidrigt med höst.

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, oktober 24, 2009, 15:42 (4222 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Mitt möjliga elände lindrar du i alla fall med tefatet. Hustru undrar vad jag ätit (eller druckit) när jag sitter och hoppar efter att ha läst om norrskensgeneratorn.

mvh Sven-Barry - olustig

Avatar

Uppmuntrande höstbild

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, lördag, oktober 24, 2009, 15:46 (4222 dagar sedan) @ S-B A-son

Se vilken fin mat man kan hitta i fartygets skaffningsutrymmen när man tagit upp!

[image]
Kocklandslaget - se hit!!!

mvh Sven-Barry

Uppmuntrande höstbild

av Coppertail @, Perch mountain, lördag, oktober 24, 2009, 15:58 (4222 dagar sedan) @ S-B A-son

Äntligen har man tid att ta ut Jeepen i skogen igen.:-D
Ett par bilder från förra vintern,,
[image]
[image]

--
Alea iacta est!

Uppmuntrande höstbild

av cptn G, lördag, oktober 24, 2009, 17:42 (4222 dagar sedan) @ Coppertail

[image]

Hösten är fin. Båten är uppe för vintern. Det finns svamp i skogen ännu. I Tjockholm sprudlar kulturlivet med konserter, teatrar, performance och allehanda spektakel för alla smaker. Mat och dryck flödar över, ingen behöver gå mager.

Vill man fly till värmen kostar billigaste flygstolen till tropikerna 3600 spänn tur och otur en vecka.

Räntorna är låga. Töserna är vackra. Och villiga, varma och mjuka. Somliga bedrägliga, somliga svartis, somliga tossiga, somliga sinliga. Några klöser, några bedrar, någon gråter.

Det kan vara farligt i storstadsdjungeln.

cptn G
-säkert på osäkra vatten

RSS-feed av trådar
powered by my little forum