Avatar

Var är det femte...

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 27, 2009, 16:50 (5301 dagar sedan)

...Planket?
Det som det är liv och spontanitet i, alltså - för de fyra jag känner till är lite matta just nu och någonstans måste väl roliga båtfolk vara. Facebook?

OK, jag skojar, men bara lite. Sailguides goda sida har lite duttar ibland men inget som är sådär engagerande. Sailguides onda sida har en enda tråd vid liv, med några inlägg lite då och då sedan över en vecka, och gammelplanket ligger i respirator. Igen...

Här är det mest liv av de fyra men ändå inge att skryta över, många inlägg ger intryck av lite desperation i att hitta på nåt, som till exempel det där om peke nyligen, patetiskt försök att fejka båtrelation.

Men återigen, jag kvirrar inte utan funderar bara på ett positivt och konstruktivt sätt över vad det är som driver plank och vilka mekanismer som lyfter eller sänker aktiviteten. Gunnar S skrev en runa, på gammelplanket över gammelplanket, som tog upp flera sådana teorier och det finns nog mer att filosofera över - i väntan på nästa säsong.

Kan vi inte skriva massor om båtrelaterat på planken så kan vi kanske skriva om planken?

Håkan

Var är det femte...

av Tomas E @, tisdag, oktober 27, 2009, 17:02 (5301 dagar sedan) @ Håkan

Oftast när jag tvingar mig att läsa något av de insändarbetonade alstren på landets största dagstidnings ledarsida frågar jag mig själv om inte ledarskribenterna någon endaste gång skulle kunna låta bli att skriva de dagar när de så uppenbart inte har något läsvärt att skriva. Då skulle man som läsare vinna ett par minuter på morgonen och tidningen skulle få ännu mer annonsutrymme att känna grova pengar på. Av någon anledning gick mina tankar i just denna riktning när jag läste den här trådstarten.

--
"And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music."

Var är det femte...

av Arkivdykarn, tisdag, oktober 27, 2009, 17:47 (5301 dagar sedan) @ Tomas E

Exempelvis Maringuidens "Seglarsnack" ä ju kört, >90%prylsnack, å ingen reaktion/svarsinlägg även om man uppmanar dom att berätta om sina seglingsupplevelser. De blir inte ens förbannade när ja anklagar dom för att vara slöa bryggseglare som mest intresserar sig för att mecka med båten?!
Nej där ä det finito för min del!

Bra förslag angående namn på skeppshunden Tösas valpar. Nu har det börjat röra på sig, hon börjar nog föda senare i kväll/natt.
En hanne ska givetvis heta ZAPPA & en tik EMMY är mitt förslag.

[image]

Bild: Båten i bakgrunden; SK75 Falken Byggd 1913.

Avatar

Var är det femte...

av S-B A-son ⌂ @, Västkusten något söder om Gbg, tisdag, oktober 27, 2009, 18:28 (5301 dagar sedan) @ Arkivdykarn

Varför blir jag inte förvånad när jag ser Amy på bild. Trist för henne själv att hon bränner sönder sig.

På den lilla ort jag kommer ifrån fanns på 30-talet en lantmätare som hade svårt att avstå spriten. Jag vet eftersom jag praktiserade på sagda kontor i slutet av 60-talet eller var det precis 1970. En av mina oerhört viktiga arbetsuppgfifter vara att regniga dagar försöka få ordning på gamla tomtkartor, måga ritade av den lantmätare som hade bekymmer med uzw. Bekymren manifesterades i en sju-djävla oordning helt enkelt.

Man berättade för mig att karln aldrig var nykter och att vissa dagar var värre än andra, för då var hans hund lika packad som mätarn själv. Nåväl, hunden hade givits samma namn lantmätarens favoritsprit.

Kanske något för valparna?

mvh Sven-Barry

Var är det femte...

av behan, tisdag, oktober 27, 2009, 18:38 (5301 dagar sedan) @ Tomas E

På den tiden jag jobbade fanns i det som kallades styrelserummet en lång smal pappersremsa uppsatt på långsidans vägg, tätt under taket. På den var följande text plitad i vacker piktur:
"Gud bevare den som inget har att säga men ändå håller käften"

Den gamle, som ofta håller käften

Avatar

Var är det femte...

av Håkan, Göteborg, tisdag, oktober 27, 2009, 19:11 (5301 dagar sedan) @ behan

Nu är vi uppe i fyra som inte kunde hålla käften...
Och så den inledande käften förstås.

Håkan
femtal vinner

Inga problem

av fyrvaktarn, tisdag, oktober 27, 2009, 19:47 (5301 dagar sedan) @ Håkan

Jag kan nog hålla käften.

-fyrvaktarn
- - -

RSS-feed av trådar
powered by my little forum