Hundan till låssmed.

av orven, måndag, november 09, 2009, 11:55 (5253 dagar sedan)

Jag och grabben drog nästan upp till Gävle med start från Kungälv. Vi skulle inhandla lite pryl och väl framme så får hunden vara kvar i bilen då det fanns en liten gårdshund.
Efter en stund så sa jag till grabben "ge mig bilnycklarna så jag kan börja lasta".
Denne :eek: på mig och säger "den är inte låst".
"Jo för det går inte att öppna skåpet där bak".

"Då är den låst där framme också" säger grabben.
Jag går ut och känner på dörrarna som naturligtvis är låsta. I framsätet och bredvid nycklarna sitter hunden och ser glad ut. Denna hade i sin iver över den andra hunden spelat piano med tassarna och tryckt ner knappen. Nu började ett helvetes arbete med trådar och allt. Man fick grepp på knapparna som var av typ gummi men där var det stopp.
Nu hade loppälsen som jag döpte hunden till börjat att se skamsen ut.
Det slutade med en handslägga och skruvmejsel av större format, så var dörrlåset väck.
Nu är det så här att loppälsen är en mästare på att öppna alla dörrar. Oavsett inåtgående eller utåtgående. Den öppnar bakdörren på Citrans skåp (inifrån)när man stannar (Öppningsmekanismen är nu plomberad). Den hoppar upp på diskbänken och öppnar vattenkranen själv om vattnet är slut i bunken. Hunden är inte dum men nu kan man fråga sig varför den inte drog upp låsspärren utan lät oss slå sönder låset.

På hemvägen så käkade jag motvilligt en hamburgare på M. Donalds. En sån där smaklös sak som var uppvärmd. Pojken köpte en Big Mac till Houdini som satt i bilen. Denna hund äter allt från morötter till .... ja allt. Paketet öppnades och hunden gick fram och sedan ryggade den för att till slut studera Donalds Big Mack på avstånd. Kretsade runt några gånger och sniffade. Till slut så avgjorde hungern och den åt fanimej upp den.
Normalt så hade hon slukat vad som helst utan att lukta men här var något konstig.
Vi satte oss i Citran och jag tog säkerhetsbälten och man drar ju det för inpassning. Det tog stopp och jag kikade ner på bältet och det var nästan av.

Houdini / Loppälsen m.m. hade bitit av hela skiten (nästan).

Någon som vill ha en hund :green:

Tillägg: Kollade senare varför det inte gick att dra upp pinnarna till dörrlåset. Drog jag rakt upp så kom dom. Men vid minsta vinkling så var det tvärstopp. Troligen tillverkat så för att hindra biltjuvar att öppna med trådar och sedan kan det ju vara reservdelsförsäljningen som styr.

Hundan till låssmed.

av cptn G, måndag, november 09, 2009, 12:11 (5253 dagar sedan) @ orven

Det där var ju hur kul som helst. Svor du mycket?:-P

Ge inte bort hundfan eller skjut den. Gå på dressyrkurs och lär han låsa upp istället. Eller skaffa en hundbur.:-D

cptn G
-skäller säkert

Avatar

Hundan till låssmed.

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, november 09, 2009, 13:51 (5253 dagar sedan) @ cptn G

Vad är det för ras på loppjycken? Tio olika?

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Hundan till låssmed.

av orven, måndag, november 09, 2009, 22:21 (5253 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan
Ändrad av orven, måndag, november 09, 2009, 22:34

En korsning mellan Schäfer och sån där fårhund. I dag var den heltokig när den såg mig. Hon flög fram och slängde sig över mig fast hon vet att hon inte får hoppa. Jojo hoppa och loppa för visst hoppar hon och vrider sig i luften som en fågel och så har hon min axel för avstamp. Så går det runt utav helvete. Jaherregud sicken jycke eller vad det nu är. Grabben har fått pli på henne (delvis) för hon hade ingen uppfostran men efter ett par månader så lyder hon honom i allt utom när fanskapet agerar helikopter.
Helikopter ja det va lindrigt för häromkvällen så skulle grabben på skitan och sa "gå en sväng med henne". Ok på med selen för där drar hon inte så förbannat. Tog en runda och hon gödslade på tre ställen och la bevattning på två.
I mörkret ser jag en cyklist komma nerför backen som jag stretar upp för. Cyklisten som befinner sig på andra sidan av den breda vägen fick nog en chock för hundfan blev så jäkla glad att hon ville hälsa och la av en helsikes rivstart och jag hade som tur var ett brett spännband som koppel i vilket det sa spjoooong när hon blev hängandes i luften en meter från cyklisten ansikte. Ja efter färdbanan så tror jag hon var över huvudet pån.
Hundkräket vart så besviken för hon inte fick springa med så hon gnö och stirrade efter cyklisten.
Själv väntade jag på ett rejält skrammel nere i kurvan av en paralyserad cyklist.
Jag lämnade över jycken till grabben med orden "hundfan är inte klok för den vill leka och hälsa på cyklister" och så beskrev jag händelsen.
"Det är bara för du har henne kopplad" sa han.

Kopplad jo fy fan vilket språng hundfan gjorde. Flygande ekorre gå och lägg dig.

Jo hunden skulle egentligen avlivas. Ordinarie Husse kilade över till andra sidan och lämnade jycken kvar. Barnen ville inte ha hunden och hade satt ut en tid för sprutan. Grabben hämtade henne på dödens tröskel s.a.s

Jo ett tillägg: Vart ute och tog en liten nattmacka och tänkte på lopphögen. Ända från början när grabben övertog henne så har hon varit helt tossig när jag skulle cykla i väg. Jag kunde inte cykla iväg då den sprang efter så jag cyklade varv efter varv på parkeringen och den var skitglad. Kanske trodde hon att det var den gamle hussen som kom hojandes i mörkret för innan jätteprånget så gick svansen värre än värre.

Hundan till låssmed.

av Coppertail @, Perch mountain, tisdag, november 10, 2009, 07:47 (5253 dagar sedan) @ orven

Zorro.
Någon som kan namnet på fyren?
[image]

--
Alea iacta est!

Hundan till låssmed.

av orven, tisdag, november 10, 2009, 07:55 (5253 dagar sedan) @ Coppertail

Avatar

Hundan till låssmed.

av T, Cape Dog, tisdag, november 10, 2009, 07:58 (5253 dagar sedan) @ Coppertail

Tjärven.

:eek:
/T

--
Högfärdig och intolerant

Hundan till låssmed.

av Coppertail @, Perch mountain, tisdag, november 10, 2009, 09:16 (5253 dagar sedan) @ T

Tjärven.

:eek:
/T


Poäng!

--
Alea iacta est!

RSS-feed av trådar
powered by my little forum