Segling

av Staffan, måndag, november 09, 2009, 13:24 (5272 dagar sedan)

http://www.youngestround.blogspot.com/

Kan vara intressant för "stor"seglarna här på planket att följa och uppmuntra
en 16årig tjej med mer guts än dom flesta.

.) Staffan

Segling

av cptn G, måndag, november 09, 2009, 13:55 (5272 dagar sedan) @ Staffan

Hon seglar en välutrustad ombyggd S&S 34. Som alla S&S en bra sjöbåt med lugna rörelser och sjövärdig som få. Allt kommer att gå bra. Hon har all support från land. En stab faktiskt.

Men visst är det bra gjort. Hittills. Och vi hoppas det går bra eller hur?

Med den supporten kan nästan vem som helst med lite uthållighet i kroppen segla jorden runt. Ska bli intressant att se totaldistansen, för hon kör väl närmaste vägen på södra halvklotet. Kort distans alltså tippas.

På OSKdagarna var det ett par som berättade om första gången de seglade till Brasilien, då hade dom bara kompass och en plastsextant. Pilots fanns inte att köpa ens. Tredje gången hade dom all ny modern navutrustning men var nervösare än första gången....

cpt G
-säkert fegare

Segling

av Staffan, måndag, november 09, 2009, 18:17 (5272 dagar sedan) @ cptn G

Absolut, helt säkert är det en säker båt, men tjejen är 16år. När jag var 16 så hade jag precis klivit ur Trissjollen och satt mig i Trapezen. Den här tjejen har alla hästarna hemma, och vet du vad jag tror hon fixar sextanten också.

Att man blir mer nervös - som du beskriver att paret som korsade atlanten blev vid tredje överfarten har föga med utrustningen att göra, tror jag. Om jag går till mig själv så har det att göra med om vetskapen hur jäkla jobbigt det är om inte vädrets makter är på min sida, om något går sönder på båten m.m.
Men, det är kanske bara jag som känner så.

Tror inte alls du är feg

RSS-feed av trådar
powered by my little forum