Die alte plank mår...

av Gunnar S ⌂, måndag, november 23, 2009, 09:13 (5271 dagar sedan)

...inte så bra.
Om nu någon bryr sig längre.

Das neue plank mår...

av cptn G, måndag, november 23, 2009, 10:12 (5271 dagar sedan) @ Gunnar S

Hur mår detta plank egentligen?
Många frågor dryftas men båtrelaterat är det inte så mycket. Min tråd om årets Nobelpristagare i fysik som långseglat i 17 år har noll kommentarer.

Har ni inga drömmar eller planer på en bra segelsommar 2010 som väcks av orden LÅNG SEGLING ???
Fina båtar har de flesta av er, stora som små båtar, flerskrovs, långköl, kortköl, gps, vhf, fina jollar, spisar med Janssonsmöjligheter, , kupévärme, goa vänner, ädla drycker. Ja, vad fattas er?

Lång segling kan vara att ligga ute länge. Eller segla lång sträcka. Eller att olika besättningar avlöser och tar båten vidare och vidare ut i världen.

En idé jag tänker presentera i egen tråd är, att vi byter hemmahamn med varandra under sommarns färder runt kusterna. Du tar min bryggplats och jag tar din. Vi ses mitt emellan och har lite kul. Triangelbyte eller fler inblandade ska inte vara så svårt att få till.

På så sätt skulle t ex jag vara garanterad kanske Llyngves plats i Malmö och sedan Håkans i Göteborg. Har en tanke på Norska kusten igen för den är så otroligt trevlig. Så är det rätt nära till Skottland med sina fröjder.

Man längtar.

cptn G
-drömmer säkert varje natt

Jodå. Drömmar och planer...

av Gunnar S ⌂, måndag, november 23, 2009, 10:48 (5271 dagar sedan) @ cptn G

...för nästa sommar väcks redsn i slutet av innevarande års seglats.

'Lång segling' är ju inte alltid enkelt för oss som ännu tvingas jobba. Jag tror att jag är både halvunik och kan skatta mig rätt lycklig med mina 7-8 seglingsveckor varje sommar. Halvlång segling blir det i alla fall.

Årets halva misslyckande där det bestånde minnet av sommaren seglatser var regn och trängsel har tveklöst inneburit att vi drar österut år 2010.

En arbetshypotes är Åland med några goda vänner i ca tre veckor, därefter ett ben till Fårö och norra Gotland och litet 'family life' och sedan hemåt via östkustens södra skärgårdar.

Eller om jag finge bestämma själv, strunt i vänner och familj, full fart österut och via Saimaa kanal upp i de finska sjöarna.

Nytt dödsryck på...

av Gunnar S ⌂, måndag, november 23, 2009, 16:54 (5271 dagar sedan) @ Gunnar S

...Planko Viejo...
Nu sjunker hon nog!

Avatar

Skit samma

av Ljusne-Håkan @, Södra Bottenhavet, de enda riktiga havet, måndag, november 23, 2009, 20:32 (5270 dagar sedan) @ Gunnar S

Huvudsaken att Husvangsforum funkar som det ska.

--
I helvete heller!, skrek han inni från kammarn.

Avatar

På tal om Saima kanal ovan

av Pinja @, Västerås, måndag, november 23, 2009, 22:37 (5270 dagar sedan) @ Ljusne-Håkan

Jag träffade en gång i Rödhamn en i mína ögon något märklig Tysk. Hans båt var en Kanadensisk stålbåt typ Gunnar S´ båt. Denna låg i vinterhamn på Englands sydkust, själv bodde han i Bremen tror jag. Varje sommar företog han ensam en transportsegling genom hela Nordsjön och Östersjön, och upp längs Saima kanal till någonstans i Saimen, där fru och dotter anslöt. Båten var Finskflaggad för att kunna utnyttja något avtal som Finland tydligen har för att få utnyttja sin egenhändigt byggda gamla kanal. Skepparen kunde inte finska, endast knackig engelska, vilket gav upphov till en del förvecklingar.

Jag försökte locka ur honom vad det var som så drog därborta i Saimen. Det var tydligen det samma som lockar alla Tyskar till Norden: Lugnet, tystnaden, de fria ytorna att röra sig på etc. Numera gissar jag f.ö. att Ryska kan vara ett gångbart språk därborta också.

Pinja

Lugnet....

av Gunnar S ⌂, tisdag, november 24, 2009, 08:42 (5270 dagar sedan) @ Pinja

...tystnaden och de fria ytorna är brisvara nästan överallt numera och låter som tre synnerligen goda skäl att dra i österled.
Min ryska är i paritet med finskan, så språkbarriären är inget problem. Den bara finns där.

Saima kanal

av naffatS, tisdag, november 24, 2009, 09:45 (5270 dagar sedan) @ Gunnar S

Här är några som gått sträckan. Eskaderledaren talade dock inte ryska men både svenska, engelska och finska. http://www.lugnseglats.se/bjarne/ klicka på 2001.

Staffan

Apropå plankdöd

av Peter K ⌂, Stockholm, måndag, november 23, 2009, 22:30 (5270 dagar sedan) @ Gunnar S

Sex nya inlägg sedan igår vid den här tiden på fendern.se.
Eller hamnen.se, same shit...
Totalt, alltså.

--
So Long, and Thanks for All the Fish

Avatar

Apropå Husvangsforum

av Pinja @, Västerås, måndag, november 23, 2009, 23:12 (5270 dagar sedan) @ Peter K

De verkar ju inte ens kunna stava till sitt eget namn. Låågt, om ni frågar mig.
Nej, kom tillbaka hit Ljusne.

Pinja

RSS-feed av trådar
powered by my little forum